De grote invloed van het coronavirus op de nationale en internationale sportwereld blijft voor aangepaste kalenders zorgen. Het LBFA-kampioenschap en Vlaams kampioenschap in zaal, respectievelijk op 30 en 31 januari gepland, verdwijnen van de kalender. Gisteren werd in de Verenigde Staten ook al een streep getrokken door de Millrose Games, één van de grootste meetings aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. 

Het indoorseizoen zal er helaas niet zoals gewoonlijk uitzien en de boosdoener blijft nog altijd het verduivelde coronavirus. Zowel de LBFA als de VAL maakten op hun websites bekend dat er geen kampioenschappen van de federaties volgen op 30 en 31 januari. Beide organisaties gaan ervan uit dat de coronamaatregelen verlengd worden, waardoor een indoorkampioenschap niet aan de orde is. Aangezien atletiekwedstrijden niet tot de categorie profcompetitie behoren, is het wachten op betere cijfers in de ziekenhuizen.

De laatste grote wedstrijd op Belgische bodem was voorlopig het BK tien kilometer op de weg midden oktober, sindsdien moeten atleten zich verhelpen met trainingen en testwedstrijden en petit comité. Over de IFAM Indoor op 13 februari, het BK indoor op 20 februari en het BK cross op 28 januari is er voorlopig nog geen slecht nieuws te melden. Al blijft het onzekerheid troef. De indoorkalender in eigen land voorspelt daardoor weinig goeds, waardoor atleten die hun hoop hebben gevestigd op het EK in Torun hun blik naar het buitenland zullen moeten richten. Internationaal gezien sneuvelde gisteren ook een monument, aangezien de Millrose Games in New York voor het eerst sinds de oprichting in 1908 niet zullen doorgaan. De organisatie van de New Balance Indoor Grand Prix in Boston blijft voorlopig optimistisch ondanks de bijzonder zware coronacijfers in de Verenigde Staten.