De inschrijvingslijst voor het Vlaams kampioenschap in zaal van komende zondag staat online. Het belooft zondag een aangename atletieknamiddag te worden, mét een aantal grote namen die hun opwachting maken. Hieronder lijsten wij de voornaamste atleten alvast voor u op. Later deze week volgt eveneens een voorbeschouwing van het Vlaams kampioenschap.

Bij de vrouwen wordt het onder meer uitkijken naar wat Eline Berings waard is tijdens haar eerste 60m horden van het jaar. Meerkampsters Noor Vidts en Hanne Maudens wagen zich ook aan die horden. Vidts opteert daarnaast voor het kogelstoten, Maudens gaat dan weer hoogspringen. Maudens kan zich in die competitie optrekken aan cadet Merel Maes, die afgelopen weekend haar eigen BR in zaal met één centimeter aanscherpte tot 1m80. Imke Vervaet keert terug naar het verspringen, maar is ook actief op de 200m.

Imke Vervaet – Foto: Erik van Leeuwen

Kobe Vleminckx wil in 2020 graag onder 6″70 duiken op 60m. Kan de vice-Europese kampioen bij de beloften op 200m meteen overtuigen? Michael Obasuyi start op de 60m horden met bescheiden ambities, aangezien het vooral een opwarmertje wordt na zijn intensieve trainingsstage in Zuid-Afrika. De 400m kan met Alexander DoomDylan Owusu en Michael Rossaert een pittige race opleveren, net zoals het duel op de 800m tussen Aaron Botterman en Aurèle VandeputteTim Van de Velde loopt de 1500m, nadat hij gisteren nog acht kilometer langer liep tijdens de Structabo CrossCup van Hannuit.

De inschrijvingslijst kan u hier raadplegen.

Het uurrooster kan u hier terugvinden.