Claire Orcel begon afgelopen weekend in het Franse Lyon met vertraging aan haar zomerseizoen. De finaliste van het WK in Doha moest de start van haar atletiekzomer met een kleine maand uitstellen nadat ze zich blesseerde aan de enkel. Orcel kon meer dan leven met haar seizoensopener van 1m87 en krijgt met de AG Memorial Van Damme en het Frans kampioenschap van volgende week nog twee kansen om richting 1m90 te gaan.

Claire Orcel keek in juli uit naar de start van het Belgische zomerseizoen op 1 augustus in Huizingen. De hoogspringster had echter niet gerekend op een stevige enkelblessure, die de rest van haar zomer in gevaar bracht. Gelukkig kon de finaliste van het WK in Doha afgelopen vrijdag in Lyon voor het eerst in openlucht aantreden in 2020. Met 1m87 blijft ze voorlopig een eind verwijderd van haar PR van 1m94, al is de 22-jarige atlete vooral tevreden dat ze nog van competitie kan proeven na bijzondere maanden en die enkelblessure.

“Aan motivatie is er zeker geen gebrek, maar ik voel toch dat mijn vorm niet optimaal is in vergelijking met hoe het zou kunnen zijn zonder die blessure. De omstandigheden in Lyon waren verre van ideaal door regen en vooral de temperatuur van een graad of 15. Het was ook moeilijk om vooraf in te schatten wat ik waard zou zijn, waardoor die 1m87 een aangename verrassing was. Door mijn enkelblessure stond ik vrijdag met slechts drie echte springtrainingen van de afgelopen weken aan de start van mijn terugkeer in competitie”, aldus Orcel.

Vrijdag kan de atlete zich meten met onder meer de Britse wereldkampioene in de zevenkamp, Katarina Johnson-Thompson, tijdens de AG Memorial Van Damme. Ondanks de weinige kansen de komende weken hoopt Orcel absoluut nog richting 1m90 te gaan. “Mijn voornaamste doel moet zijn om plezier te beleven tijdens competities ondanks die trainingsachterstand. Met de Memorial krijg ik een mooie kans om een gooi naar een sprong over 1m90 te doen. Daarna staat in principe nog het Franse kampioenschap in Albi gepland op 12 en 13 september”, besluit de hoogspringster.