De AG Memorial Van Damme zal komende vrijdag niet kunnen rekenen op Filip Ingebrigtsen en enkele atleten die trainen en verblijven op het Nederlandse trainingscentrum Papendal. Ingebrigtsen ondervindt last aan de kuit. Nadine Visser, Anouk Vetter en Léa Sprunger moeten tien dagen in quarantaine indien ze aan de start verschijnen in Brussel. Daardoor zou het trio evenmin welkom zijn op Papendal om er te trainen. 

Er komt dan toch geen duel tussen de broers Jakob en Filip Ingebrigtsen tijdens de AG Memorial Van Damme. Filip ondervindt namelijk last van een kleine blessure aan de kuit en wil zich sparen met het oog op enkele andere afspraken later deze zomer. Op de Diamond League in Stockholm stapte de Noor nog uit in de slotronde, naar eigen zeggen omdat hij een mindere dag beleefde. Eerder moest ook Henrik Ingebrigtsen al verstek geven, nadat die zich tijdens de Diamond League in Monaco blesseerde.

Er is ook minder nieuws voor de fans van de hoge horden, aangezien Nadine Visser niet van de partij zal zijn. De snelste vrouw op de horden van het moment zou namelijk tien dagen in quarantaine moeten indien ze aan de start verschijnt in Brussel, aangezien onze hoofdstad als ‘oranje zone’ wordt beschouwd bij onze noorderburen. Hetzelfde lot ondergaan haar collega’s Léa Sprunger en Anouk Vetter, die eveneens trainen op het Nederlandse trainingscentrum Papendal. Sprinter Joris Van Gool moet door die regeling de meeting van komende donderdag in het Franse Marseille laten schieten.

De regeling rond de ‘oranje zone’ heeft geen impact op de deelname van Sifan Hassan aan de Memorial. Hassan traint verblijft en traint namelijk niet in eigen land. Geen vuiltje aan de lucht dus voor de wereldkampioene op de 1500m en 10.000m om vrijdag een gooi te doen naar het werelduurrecord.