Jonathan Sacoor was gisteren op de Brussels Grand Prix goed voor 46″56 op de baanronde. Het was meteen de laatste wedstrijd van een bijzonder kort zomerseizoen voor de Belgian Tornado, die vandaag al afreist naar de Verenigde Staten. Het BK moet hij daardoor links laten liggen.

Jonathan Sacoor kwam gisteren tot twee keer toe in actie tijdens de Brussels Grand Prix. Op de 400m deed de wereldkampioen bij de junioren het degelijk met 46″56. Vervolgens werd hij door coach Jacques Borlée nog getrakteerd op een 200m in 21″41, een uitsmijter van een zomerseizoen van welgeteld zeven dagen. Zaterdag was de atleet goed voor een PR van 21″15 op die halve baanronde.

“Het was een vreemd zomerseizoen. Ik wist dat er van wedstrijdritme geen of weinig sprake zou zijn. Uiteindelijk ben ik blij dat ik toch nog drie keer in actie ben kunnen komen. Ik mag zeker niet klagen over mijn niveau. Op training hebben we heel hard ingezet op snelheid en dat voelde ik ook tijdens mijn 200m van zaterdag. Het ontbrak me echter aan weerstand en ritme om onder 46 seconden te duiken op de 400m. Mentaal was het een zwaar seizoen door de annulaties die zichzelf opvolgden, maar dat neemt niet weg dat het ook een interessant seizoen is gebleken. Al het werk van de afgelopen weken en maanden stond in functie van 2021”, vertelde hij na afloop.

Sacoor na zijn 400m in Brussel – Foto: Quinten Lafort

Vandaag is de Belgian Tornado al op weg naar de Verenigde Staten waar hij op 20 augustus opnieuw aan zijn lessen begint in Tennessee. Het BK AC moet hij daardoor noodgedwongen schrappen. In de Verenigde Staten staan geen wedstrijden op de planning bij gebrek aan wedstrijdmogelijkheden. Het betekent echter niet dat Sacoor de komende maand gaat rusten.

“Ik word vandaag in Tennessee verwacht. De lessen staan voor de deur en ik moet ook een reeks verplichte coronatesten ondergaan, gevolgd door twee weken in afzondering. Ook mijn trainingen zal ik daardoor volledig alleen afwerken. De komende weken ga ik zeker nog trainen, aangezien er ook een paar testjes gepland staan, zoals een 350m voluit. Mijn rustperiode volgt pas begin september. Daarna begin ik toe te werken naar het erg belangrijke jaar 2021”, besloot de 400m-specialist.