De coronapandemie blijft roet in het eten gooien van heel wat atletiekwedstrijden  in binnen- en buitenland. De organisatie van de IFAM Outdoor in Oordegem blijft ondanks het huidige verbod op amateurcompetitie hoopvol dat er op 29 mei een nieuwe editie volgt. Voor junioren en beloften die kans maken op EK’s wordt er alvast een toegeving gedaan. Het Nederlandse team verliet dan weer in allerijl een trainingskamp in Belek na een corona-uitbraak. Drie atleten blijven voorlopig in quarantaine, vergezeld door een begeleider.

Woensdag 21 april
Organisatie IFAM Outdoor blijft hoopvol

De organisatoren van de IFAM Outdoor in Oordegem hebben op sociale media aangekondigd dat de meeting voorlopig gepland blijft op de voorziene datum van 29 mei. De organisatie is zich volkomen bewust van het huidige verbod op amateursport, maar hoopt op versoepelingen. In het geval van de elites die aan de start zouden mogen verschijnen is er ook positief nieuws. Atleten die de afgelopen twee jaar de huidige limieten voor het EK voor junioren of beloften benaderden, mogen alvast aantreden op de IFAM dankzij de zogeheten regel van 5%. Meer info daarover hier.

Dinsdag 20 april
Nederlandse toppers verlaten Belek met spoed na uitbraak coronavirus

Femke Bol – Foto: Chris Cooper – Bauhaus Galan

 

De Nederlandse topatleten die de afgelopen weken net zoals heel wat landgenoten een stage afwerkten in de Gloria Sports Arena in het Turkse Belek zijn maandagavond met spoed naar huis gevolgen. Die beslissing volgde na een corona-uitbraak binnen het team. Drie leden van het team van maar liefst 60 leden in totaal blijven voorlopig in quarantaine in het hotel, vergezeld door een begeleider. In principe zou de Nederlandse ploeg tot en met komende zondag aan de slag zijn in Belek. Na het EK in Torun kregen méér dan tien noorderburen af te rekenen met een coronabesmetting nadat de Nederlanders onder meer verzameld gingen supporteren op de slotdag van het EK indoor.

Vrijdag 16 april
Verlengde competitiestop: Herentals en interclub kind van de rekening

Door de beslissing van het Overlegcomité wordt de competitiestop al zeker verlengd tot en met 7 mei. Dat deelt de Vlaamse Atletiekliga mee. Daardoor vallen onder meer het BK universitairen, de interclubwedstrijden voor de jeugd en de Athletics Classics Meeting in Herentals in het water. Vanaf 8 mei zou er sprake kunnen zijn van een rustige heropstart. De interclubwedstrijden voor de senioren, die gepland stonden op 8 en 9 mei, komen echter te vroeg. Het BK 10.000m en BK 3.000m steeple voor vrouwen wordt uitgesteld naar 12 juni.

Competitie voor amateursporters blijft gezien de huidige maatregelen verboden. Voor elites kan er aan de hand van de uitzonderingsregel wel gewerkt worden. De federaties zullen met het oog op internationale kampioenschappen komende zomer inspanningen leveren om competities te voorzien voor de elites naar analogie met het winterseizoen. De toestemming van het Minsterie van Sport is weliswaar telkens vereist.

Diamond League Rabat verhuist naar Gateshead, Rome wordt eenmalig Firenze

De Wanda Diamond League zou in principe op 23 mei beginnen in het Marokkaanse Rabat, maar dat bleek onmogelijk. Gelukkig is er een concrete oplossing via een land waar de vaccinatiecampagne sneller dan het licht verloopt. British Athletics heeft intussen bevestigd dat de Diamond League op 23 mei halt houdt in Gateshead voor de Müller Grand Prix.

Daarnaast zal de Diamond League van Rome door het EK voetbal verhuizen naar Firenze. Het Stadio Olimpico waar polsstokspringer Mondo Duplantis de hoogste sprong ooit in openlucht noteerde wordt vervangen door het meer bescheiden Stadio Luigi Ridolfi, waar op 10 juni de strijd mag losbarsten. De uitgestelde Bislett Games in Oslo zullen plaatsvinden op 1 juli. Vorige week bleek dat het onmogelijk zou zijn om de meeting te organiseren in de maand juni. Drie dagen na Oslo staat het Bauhaus Galan in Stockholm gepland. Bovendien heeft de Diamond League alvast bevestigd dat er in tegenstelling tot vorig jaar wel sprake is van een Diamond Race met finale in Zürich.

1 REACTIE

  1. De mooiste competitie van het jaar voor 85% van de Belgische atleten wordt zelfs niet verplaatst maar makkelijkshalve gewoon weer afgelast.

Reacties zijn gesloten.