De coronamaatregelen in Nederland mogen soepeler zijn dan in eigen land, op atletiekvlak zijn er weinig verschillen. De Nederlandse Atletiekunie deelde vandaag mee dat het de Nederlandse kampioenschappen op de piste, die eind juni in Den Haag gepland stonden, schrapt. Er komt geen nieuwe datum voor het nationale kampioenschap, net zoals voor een resem andere nationale afspraken.

In Nederland zijn de coronamaatregelen al enkele weken versoepeld. Vooral jonge atleten kregen bij onze noorderburen voorrang. Nu mag iedereen opnieuw aan het werk op training. Op vlak van wedstrijden houden ze in Nederland echter de boot af, aangezien 1 september de startdatum lijkt voor sportcompetities. Het Nederlands kampioenschap, dat oorspronkelijk van 26 tot en met 28 juni gepland stond in Den Haag, wordt geannuleerd. Er komt geen nieuwe datum voor het NK, net zoals voor onderstaande evenementen.

  • ASICS NK U20/U18
  • NK Masters
  • NK Halve marathon
  • NK Meerkamp U20/U18
  • ONK Para Atletiek
  • NK Estafette

De Atletiekunie heeft voor diverse wedstrijden gekeken naar alternatieve data in het najaar, maar heeft besloten om gezien de omvang van de evenementen en de organisatie toch over te gaan tot annulaties. Een Nederlands kampioenschap op de marathon behoort wel nog tot de mogelijkheden. De marathon van Amsterdam zou als NK kunnen fungeren.

FFA hoopt op heropstart competitie eind augustus

De Franse federatie FFA kreeg door de annulering van het EK in Parijs rake klappen, maar de Fransen hopen toch om eind augustus wedstrijden te hervatten. Het Franse seizoen zou lopen van 29 augustus tot eind oktober. In eigen land zijn voorlopig alle wedstrijden tot en met 31 juli afgelast, op uitzondering van de KBC Nacht en Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège. Het BK atletiek heeft voorlopig 15 en 16 augustus als datum.

https://www.instagram.com/p/CANWSV_pQFw/