De regerende Europese veldloopkampioen Robel Fsiha wacht een stevige dopingschorsing van vier jaar. Die schorsing komt er nadat de Zweedse Eritreeër in de aanloop naar het EK veldlopen een positieve plas afleverde. Twee weken later zegevierde de nobele onbekende op het EK in Lissabon.

Het nieuws rond de positieve plas van Europees veldloopkampioen Robel Fsiha kwam begin februari naar buiten, waardoor hij alvast tijdelijk geschorst werd. Twee maand later werd bevestigd dat ook het B-staal van de 24-jarige atleet positief bleek te zijn. Het Zweedse antidopingagentschap heeft intussen bevestigd dat Fsiha van 5 februari 2020 tot 4 februari 2024 geschorst is.

Zijn Europese veldlooptitel lijkt hij nu zeker kwijt te spelen, waardoor Aras Kaya op de groene tafel Europees kampioen wordt. Fsiha krijgt tot 1 juni de tijd om nog beroep aan te teken tegen de schorsing. Eerder ontkende hij elke vorm van gebruik van verboden middelen. Hij zou namelijk slechts een middel ingenomen hebben om van een verkoudheid verlost te geraken.