De kogel is (eindelijk) door de kerk: het KVV AC van komende zondag kan plaatsvinden als testevent. Het dossier van de Vlaamse Atletiekliga voor het KVV heeft na lang overleg tussen de Vlaamse Regering, AC Lebbeke en het lokale gemeentebestuur groen licht gekregen. De Vlaamse titelstrijd kan dus zondag volledig losbarsten onder uiteraard strikte voorwaarden. 

Komende zondag krijgen in totaal 250 atleten en 500 toeschouwers de kans om deel te nemen aan het KVV AC in Lebbeke. Het Vlaams kampioenschap heeft namelijk de goedkeuring gekregen om als nationaal testevent te fungeren. Het uurrooster wordt wel in die mate gespreid om te verzekeren dat er maximaal 200 toeschouwers tegelijk aanwezig zijn. Het in kaart brengen van de bezoekersaantallen zal gebeuren met verschillende methoden. Daarvoor wordt een beroep gedaan op de wetenschappelijke ondersteuning van de Karel de Grote Hogeschool.

Het testevent gaat logischerwijs gepaard met de nodige maatregelen. Alle aanwezigen worden zowel voor als na het kampioenschap onderworpen aan een coronatest. Per discipline zijn er van zes tot acht deelnemers, afhankelijk van het aantal beschikbare banen. Om zoveel mogelijk atleten de kans te geven om van competitie te proeven mag een atleet slechts aan één discipline deelnemen. Door het overaanbod aan buitenlandse wedstrijden het komende weekend wordt het weliswaar geen hoogstaand KVV.

In de kampnummers wordt het onder meer uitkijken naar de seizoensopener van Merel Maes in het hoogspringen. Timothy Herman komt in actie tijdens het speerwerpen en Vanessa Sterckendries test zondag haar enkel waaraan ze zich op de European Throwing Cup bezeerde. Op de sprintnummers maken onder meer Kobe VleminckxManon Depuydt en Imke Vervaet hun opwachting. Op de lage horden wordt het uitkijken naar Eline ClaeysDylan Owusu en Margo Van Puyvelde.

Meer info over het KVV AC van komende zondag kan u hier terugvinden.