Het team van de Structabo CrossCup is sinds gisterenmiddag non-stop aan het werk om het verplaatsen van het BK veldlopen in goede banen te leiden. Er wordt momenteel overlegd met de betrokken instanties rond de mogelijkheden qua datum en programma om de slotmanche van de CrossCup te laten plaatsvinden. Maandagmiddag wordt er normaal gezien definitief gecommuniceerd.

Het aangekondigde stormweer gooit dit weekend roet in het eten van de veldlopers die zich opmaakten voor hun BK in het Park van Laken. Dat stormweer zorgt voor extra waakzaamheid bij de dienst Leefmilieu van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De zogeheten stormprocedure treedt namelijk in werking vanaf windsnelheden boven 80km/u. Een gevolg van die procedure is dat alle parken vanaf zaterdagavond tot maandagavond gesloten zijn. Daardoor kan het BK veldlopen en dus ook de slotmanche van de Structabo CrossCup, aangezien het Park van Laken dienst doet als locatie, onmogelijk doorgaan.

De organisatie werkt echter sinds gisterenmiddag aan een oplossing. Er wordt in elk geval volgend weekend, dus ofwel zaterdag 29 februari, ofwel 1 maart georganiseerd. Daarover wordt momenteel nog nauw overlegd met de betrokken diensten en instanties. Een definitieve beslissing zal maandagmiddag gecommuniceerd worden.

De KBAB besliste gisteren al om alle loopnummers vanaf 800m van het BK indoor junioren en beloften (dat gepland staat op 29 februari) en het BK cadetten en scholieren (van 1 maart) te verplaatsen naar het BK indoor voor masters op 8 maart.