Mieke Gorissen heeft de concurrentie op een hoopje gelopen tijdens de lange cross bij de vrouwen op het BK veldlopen in het Park van Laken. De 38-jarige atlete was een klasse te sterk voor Eline Dalemans en Hanna Vandenbussche. Titelverdedigster Sofie Van Accom kwam niet in het stuk voor Mélanie Bovy was goed voor de Belgische titel bij de beloften. Lotte Scheldeman maakte het zegegebaar op de korte cross. 

Mieke Gorissen heeft op het BK veldlopen voor een ware demonstratie gezorgd. De 38-jarige atlete die vorig jaar goed was voor de Belgische titel op de 10 kilometer op de weg ging in tweede van zes ronden aan de boom schudden en kreeg alleen Eline Dalemans even mee in haar zog. Ook Dalemans zou echter snel inzien dat er geen beginnen aan was na een zoveelste tempoversnelling van Gorrissen die autoritair naar winst snelde. Intussen keerde Hanna Vandenbussche terug tot bij Dalemans, die haar inspanningen moest bekopen.

Toch was het Dalemans die in de slotfase over een sneller eindschot beschikte dan Vandenbussche in de strijd om het zilver. De winnares was dan al lang gekend, aangezien Gorissen aan de finish meer dan een halve minuut voor had op de nummers twee en drie. Lisa Rooms legde beslag op de vierde stek, gevolgd door Katrijn Vande Riviere. Titelverdedigster Sofie Van Accom kwam niet in het stuk voor en moest vrede nemen met een zesde stek. Bij de beloften kon favoriete Febe Triest niet overtuigen. Mélanie Bovy bleek namelijk duidelijk de sterkste met een negende stek in totaal.

Scheldeman maatje te groot voor concurrentie

Lotte Scheldeman – Foto: CrossCup

Op de korte cross bij de vrouwen ging de zege naar de tweede van vorig jaar. Lotte Scheldeman bewees namelijk over de sterkste benen te beschikken met een ijzersterke slotronde waarin ze wegsnelde van de concurrentie. Het maakte het feestje bij haar club ADD compleet, aangezien Gorissen ook bij die club aangesloten is. Juliette Thomas en Lucie Grandjean waren de onverwachte namen die het podium vervolledigden. Titelverdedigster Jenna Wyns moest vrede nemen met een zesde stek.