Op het BK 4x200m in Louvain-la-Neuve hebben twee vrouwenteams voor BR’s gezorgd. ACW was in de derde van vier reeksen met een volledig juniorenteam goed voor 1’40″64, ruim beter dan het ondertussen bijna 22 jaar oude record (1’42″72) van AZW. In de vierde en laatste reeks stoomde het kwartet van RCG naar 1’36″97, ruim een halve seconde beter dan de 1’37″48 van ACME in 2011.

Voor het eerst in jaren vond het BK 4x200m niet plaats in Gent in het voorprogramma van de IFAM Indoor, maar wel in het Centre Sportif de Blocry in Louvain-la-Neuve tijdens het BK meerkamp. Het was vooral uitkijken naar de wedstrijd bij de vrouwen, aangezien RCG met een sterk kwartet aan de start kwam. Het Gentse kwartet, met Imke Vervaet, Laures Bauwens, Cloe Van Der Meulen en Justine Goossens, stelde allerminst teleur. Goossens klaarde als slotloopster de klus en dook met haar teamgenotes onder 1’37 met een scherpe 1’36″97. Daarmee deed het viertal ruimschoots beter dan de 1’37″48 van ACME in 2011. Onder meer Axelle Dauwens maakte deel uit van dat team.

Het was overigens niet de enige recordtijd van de dag, aangezien de junioren dames van ACW naar een stevige verbetering van het BR snelden. Lieselotte Van LaereAnoucka Kadiamba, Lisse Thyssen en Lotte Van der Vreken deden met 1’40″64 meer dan twee seconden beter dan het voormalige record van AZW in 1998. Bij de mannen was RESC duidelijk de betere in een tijd van 1’27″17. Even stevende het nog af op een strijd met LYRA, tot het bij de laatste wissel fout liep.