Imke Vervaet heeft op het BK indoor het Belgisch record op de 200m afgesnoept van niemand minder dan Hanna Mariën. Vervaet werd in de finale vooruit gestuwd door de snel gestarte Martina Weil Restrepo en moest in de laatste rechte lijn alles uit de kast halen om haar bij te benen. Haar stevige laatste stuk leverde haar de overwinning op in 23″26, eveneens goed voor een flinke verbetering van het Belgisch record van 23″39. Dit record stond sinds 2008 op naam van Hanna Mariën.

Imke Vervaet liet de 400m voor wat het was en koos op dit BK indoor voor haar geliefkoosde 200m. De atlete van KRC Gent maakte in de reeksen al indruk door een tijd van 23″52 neer te zetten, elf honderdsten boven haar persoonlijk record.

In de finale kreeg Vervaet baan vijf toebedeeld. De Chileense Martina Weil Restrepo mocht in baan zes van start en zette onze landgenote met haar snelle start meteen onder druk. Daardoor had Vervaet bij het uitkomen van de laatste bocht nog wat werk aan de winkel. In de laatste meters zette de Belgian Cheetah echter de puntjes op de ‘i’ door op en over Weil Restrepo te gaan.

Foto: Floryan Simar

Op de klok verscheen meteen 23″26 waardoor het Belgisch record van Hanna Mariën na vijftien jaar de vuilbak in mag. Mariën liep toen in Gent naar 23″39. Weil Restrepo zette met 23″29 eveneens een nationaal record neer. Kylie Lambert finishte als derde in 23″98.