Er staat geen maat meer op Cynthia Bolingo. De Belgian Cheetah verbeterde voor de tweede keer dit jaar het Belgisch record op de 400 meter, en dat op een kletsnatte piste in Heusden. Bolingo wervelde tijdens de KBC Nacht naar 50″72 en doet daarmee drie honderdsten beter dan haar vorige recordtijd. Het brengt haar bovendien naar een derde plaats op de Europese ranglijst van dit jaar. 

Cynthia Bolingo heeft monden doen openvallen tijdens de KBC Nacht in Heusden. De 28-jarige atlete kroop na haar uitstapje naar de 200m op het Belgisch kampioenschap vandaag opnieuw in de blokken voor een 400m. Op een kletsnatte piste leek een snelle tijd op voorhand uitgesloten, maar na 100m dachten alle aanwezigen daar meteen anders over. Bolingo had vanuit baan vijf namelijk al quasi iedereen opgerold. Enkel Polina Miller, de atlete die uitkomt onder de neutrale vlag, kon onze landgenote nog enigszins bijbenen.

De Belgian Cheetah kon zo’n 300 meter lang op weerwerk van Miller rekenen, maar dan viel ook zij ten prooi aan Bolingo. De snelste 400m-loopster van ons land wervelde maar door en dook met 50″72 wederom onder de 51 seconden. Deze straffe tijd is eveneens goed voor een nieuw nationaal record. Sinds enkele weken had Bolingo namelijk al 50”75 achter haar naam staan. Met deze knaltijd schuift Bolingo nog een plaats op op de Europese ranglijst van 2021. Plaats vier wordt nu plaats drie. De omstandigheden verklappen echter dat Bolingo nog meer in haar mars heeft.

Op deze 400 meter kwamen ook Hanne MaudensManon Depuydt en Margo Van Puyvelde in actie. Op ruime afstand van Bolingo finishte Maudens als eerste van dit trio in 54″17. Depuydt en Van Puyvelde volgden in respectievelijk 54″51 en 54″95.