Twee dagen na de verbetering van haar eigen Belgisch record op de 400 meter heeft Cynthia Bolingo opnieuw haar recordtijd aangescherpt. In Nancy wervelde de Belgian Cheetah naar een knaltijd van 50”29, eveneens goed voor de beste Europese jaarprestatie. Ze doet daarmee bijna een halve seconde beter dan afgelopen zaterdag in Heusden. Bolingo verkeert duidelijk in de vorm van haar leven en ontpopt zich meer dan ooit als één van de kanshebbers op een finaleplaats in Tokio. 

Dat we het laatste van Cynthia Bolingo nog niet gezien hebben werd afgelopen zaterdag zeer duidelijk. Tijdens de KBC Nacht verbaasde de 28-jarige atlete vriend en vijand door op een kletsnatte atletiekpiste iedereen moeiteloos op te rollen alvorens een nieuw nationaal record neer te zetten op de 400 meter. Haar 50″72 was gezien de omstandigheden bijzonder straf te noemen.

Vandaag kwam Bolingo opnieuw in actie in Nancy. Ze keek op Franse bodem wederom in de oven van Polina Miller, de enige atlete die tijdens de KBC Nacht nog enigszins in de buurt kon blijven van Bolingo. Miller had echter opnieuw geen antwoord op de snelle benen van onze landgenote. De snelste 400m-loopster van ons land was namelijk niet meer te stoppen. Bolingo knalde naar een waanzinnige tijd van 50″29. Het Belgisch record is daarmee voor de derde keer dit jaar aangescherpt. Deze keer pitste Bolingo er maar liefst een kleine halve seconde af. Met 50″29 troeft ze ook nog eens alle Europeanen af dit jaar. Femke Bol, die zich sinds gisteren de vierde performer aller tijden over 400m horden mag noemen, moest daarmee haar koppositie op de ranglijst afstaan. Het wordt nog straffer: De afgelopen zes jaar deed zelfs geen enkele Europese atlete beter dan 50″29 op de baanronde.

Bolingo werd met haar 50″72 al tot de kanshebbers gerekend voor een individuele finaleplaats op de Olympische Spelen. Nu er 50″29 achter haar naam staat, mag de Belgian Cheetah zeker rekenen op een plaats bij de beste acht. Op 6 augustus kennen we het verdict.