Noor Vidts heeft op het BK meerkamp voor dé prestatie van de dag gezorgd. Vidts kende een superdag in Louvain-la-Neuve. De atlete van VAC verbeterde haar PR’s op de 60m horden, het verspringen en de afsluitende 800m. Daardoor totaliseerde de meerkampster maar liefst 4.629 punten, 27 punten beter dan de beste wereldjaarprestatie van de Oekraïense Alina Shukh. Het PR van Vidts bedroeg tot vandaag 4.446. Hanne Maudens sloot haar vijfkamp af op 4.373 punten.

Hanne Maudens en Noor Vidts gingen op het BK meerkamp op zoek naar een stevige vijfkamp om punten te scoren met het oog op de Olympische Spelen. Het duo begon sterk aan hun dag. Vidts ging op de 60m horden door op haar elan van het Vlaams kampioenschap. Ze scherpte haar PR aan met één honderdste naar 8″31. Maudens deed het degelijk met 8″64. In het hoogspringen overtuigde Vidts opnieuw met 1m79. Maudens stelde enigszins teleur en sloot haar competitie af op 1m70.

In het kogelstoten bleven beide dames in elkaars buurt. Vidts haalde het uiteindelijk nipt met 13m55. Maudens moest het met twee centimeter minder doen. In de zandbak was het wederom Vidts die aan het langste eind trok met een PR van 6m36. Maudens zette een heel sterke eerste poging neer, maar zag een rode vlag verschijnen. In haar tweede poging vloog ze naar 6m25, om vervolgens opnieuw een foutpoging te noteren.

De afsluitende 800m werd een mooi duel, waarbij Maudens in eerste instantie het kopwerk voor haar rekening nam. Het duo passeerde halfweg na 1’08. Het signaal voor Vidts om een versnelling hoger te schakelen, aangezien 2’18 nodig was om de beste wereldjaarprestatie (5.602 punten) van Alina Shukh te evenaren. De atlete van VAC bleef doorgaan en klokte af na 2’16″07, Maudens volgde een kleine drie seconden later. Dankzij het 800m-PR totaliseerde Vidts maar liefst 4.629 punten en dus ook goed voor de beste wereldjaarprestatie. Vidts doet daarmee een uitstekende zaak met het oog op de Spelen in Tokio, aangezien ze zeker een tweetal plaatsen zal stijgen op de wereldranking. Maudens moest het stellen met 4.373 punten in totaal.