Karsten Warholm heeft tijdens de Diamond League in Londen zijn eigen Europees record op de 400m horden scherper gesteld. De wedstrijd zelf maakte geen deel uit van de Diamond Race, maar toch knalde Warholm alsof hij zijn wereldtitel moest verdedigen. Het Noorse fenomeen liet de klok stoppen na 47″12.

Karsten Warholm lijkt absoluut klaar om zijn wereldtitel te verdedigen op het WK in Doha. De Noor kwam in Londen aan de start op de piste waar hij twee jaar geleden nog zijn onwaarschijnlijke wereldtitel mocht vieren. Warholm vloog zoals gewoonlijk uit de startblokken. De tijd die 400m later op de klok zou verschijnen, was te gek voor woorden. Met 47″12 verbeterde hij namelijk zijn eigen Europees record van 47″33. Naast het Europees record is die chrono ook goed voor de beste wereldjaarprestatie (die tot vandaag op naam van Rai Benjamin stond met 47″16) én de zevende prestatie aller tijden op de lage horden.

Zijn grootste concurrent van de dag, Kyron McMaster, viel geblesseerd uit. De Turk Yasmani Copello werd tweede in een seizoensbeste van 48″93.