Zita Goossens is 11de geworden in de hoogspringfinale op het EK voor junioren. Het werd letterlijk een finale van hoog niveau, waarin alle deelneemsters minstens 1m80 overschreden. Goossens ging vlot over 1m70 en 1m75 om vervolgens in haar tweede poging 1m80 te klaren. Daarna ging de lat naar 1m84. Ondanks enkele mooie pogingen, was dit vandaag net te hoog gegrepen voor Goossens.

Alle atletes gingen over 1m80, waardoor de wedstrijd pas echt losbarstte op 1m84. Na een zeer nipte eerste poging van Zita Goossens, bleef de lat net niet liggen. Pas na de halve finale van de 400m horden mocht er verder gesprongen worden, maar ook toen viel de lat tweemaal.

De Europese titel was weggelegd voor de favoriete Yaroslava Mahuchick, die na haar gelukte poging op 1m92 de lat op 2m02 liet leggen. Die laatste hoogte zou een nieuwe Europees juniorenrecord betekenen. Dat lukte echter niet, ondanks drie erg nipte pogingen.

Reactie Zita Goossens