Eline Claeys heeft niet kunnen overtuigen in de halve finales van de 400m op het EK voor junioren. Claeys kwam in actie tijdens de eerste van twee halve finales en zou na de derde horde al een erg vermoeide indruk geven. De hordeloopster finishte als zesde in haar reeks in een tijd van 1’00″92.

Eline Claeys zou het sowieso lastig krijgen om zich te verzekeren van de finales op de lage horden. Toch ging de Limburgse aardig van de start in de eerste van twee halve finales. Op de derde horde ging het echter fout voor Claeys, die vervolgens geen aanspraak maakte op een eventuele finaleplaats. Met 1’00″92 zette ze de 13de tijd neer van alle halve finalistes. Voor de finale was via de verliezende tijden 59″32 nodig. Claeys liep op het BK voor junioren nog naar een PR van 58″87.

“Ik ben het echt niet gewend om twee dagen te lopen, ondanks het feit dat ik wel goed heb kunnen rusten en ik gisteren tijdens mijn race kon uitbollen. Ik heb geprobeerd om mijn eigen race te lopen. Ik wist dat ik me op zou voelen tijdens de race, helaas kwam dat er veel sneller dan verwacht. Ik hoopte eigenlijk het BK voor junioren te combineren met het JuniorenGala in Mannheim, maar dat was praktisch niet mogelijk. Mijn seizoen was na het BK al geslaagd, aangezien ik de beste was op het BK, een 58’er kon neerzetten én mijn ticket al op zak had naar Zweden. Daardoor trok ik met een rustig gevoel naar hier. Ik kwam echter die ervaring tekort om twee races op evenveel dagen aan te kunnen”, hijgde Claeys uit.

Femke Bol won de halve finale van onze landgenote op indrukwekkende wijze. De Nederlandse topfavoriete kon opnieuw uitbollen en finishte na 57″99. Morgen gaat onze noorderbuur op zoek naar het goud.