Claire Orcel is op het EK voor beloften knap vijfde geworden in de hoogspringfinale. Orcel wipte telkens in haar eerste sprong over 1m80 en 1m85. Op 1m89 had ze een tweede poging nodig om haar seizoensbeste aan te scherpen. Nog vier anderen slaagden in die opzet, waardoor de lat naar 1m92 ging. Op die hoogte zou het niet meer lukken voor Orcel.

De concurrentes van Claire Orcel gingen allen in de eerste of tweede poging over deze hoogte waardoor onze landgenote onder druk kwam te staan. In haar ultieme poging bleef de lat een luttele seconde liggen, maar daarna viel hij alsnog naar beneden. Einde verhaal voor Orcel die dit kampioenschap met 1m89 als vijfde afsluit.

De winst in het hoogspringen ging naar de Oekraïense Yuliya Levchenko, die zichzelf opvolgt als Europees kampioene bij de beloften, met een sprong over 1m97. De Wit-Russische Karyna Taranda stelde teleur. Taranda sprong onlangs nog over 2m00, maar moest vandaag vrede nemen met 1m92 en de vierde plaats.