Op de Flanders Cup in Lokeren zijn de Belgische junioren mannen op de 4x100m erin geslaagd zich te kwalificeren voor het EK in Zweden. In het voorprogramma van de Grote Prijs Stad Lokeren klokte de eerste nationale ploeg af op 41″49, exact één honderdste sneller dan de gevraagde 41″50 voor Borås.

Ook de junioren mannenploeg mag zich opmaken voor een 4x100m op het EK. Het vrouwenteam kwalificeerde zich eind mei, de nationale mannenploeg zorgde voor iets meer spanning door exact een week voor het afsluiten van de kwalificatieperiode de limiet te lopen. Ook de chrono was nipt. Met 41″49 aan de finish hadden ze exact één honderdste overschot op de EK-limiet. Dries Vergaelen was de startloper van dienst. Hij gaf het stokje door aan Amine Kasmi, gevolgd door Arthur Pinter. Yoran Deschepper kreeg de eer om als slotloper de race af te werken.

Het viertal won hun wedstrijd en had acht honderdsten over op de tweede nationale juniorenploeg. Meerkampers Jaan Bal en Daniel Segers bekleden momenteel de eerste en derde plaats op de jaarlijst van de 100m bij de junioren. Hun trainer Nolf gaf eerder al aan dat de focus in Zweden op de tienkamp ligt en ze dus niet in actie zullen komen op de 4x100m.

In Lokeren kwamen twee juniorenteams aan de start op de 4x100m bij de mannen. – Foto: Jimmy Cailly

In totaal voldeden 14 Belgische atleten en twee aflossingsploegen reeds aan de kwalificatienormen voor het EK junioren. De kwalificatieperiode loopt op 30 juni af, het EK zelf gaat op 18 juli van start.

De resultaten van de Flanders Cup in Lokeren kan je hier meevolgen.