Camille Muls heeft zich op de Putbos Mémorial Leon  Buyle verzekerd van het EK voor beloften. Muls snelde in Oordegem naar 2’03″72, waardoor ze ruimschoots onder de gevraagde 2’04″49 bleef. Voor de atlete van RESC is het na het WK voor junioren van vorig jaar haar tweede internationaal kampioenschap.

Muls kwam al enkele malen heel dichtbij, maar de EK-limiet ontglipte haar toch telkens. Vandaag had ze meer geluk. Muls nestelde zich mooi achterin het eerste groepje van een viertal atleten. In de laatste rechte lijn schakelde de RESC-atlete nog een laatste keer een versnelling hoger. De klok stopte na 2’02″90 voor de Britse Ellie Baker waardoor het nog even wachten was op de tijd van Muls. De achterstand van onze landgenote op de Britse was niet groot waardoor de limiet quasi binnen leek. Niet veel later werd het vermoeden ook officieel bevestigd, want met 2’03″72 bleef Muls meer dan een halve seconde onder de gevraagde tijd.