Ruben Verheyden heeft zich op de Putbos Mémorial Leon Buyle geplaatst voor het EK voor junioren op de 1500m. Verheyden kon dankzij een waanzinnige slotronde finishen in 3’43″83, ruim onder de gevraagde 3’46’64 om naar Böras te mogen. Het wordt het eerste internationale kampioenschap voor de atleet van EA.

Verheyden had vorig jaar 3’49″01 achter zijn naam staan. Toch durfde de atleet van EA stiekem dromen van het EK voor junioren. Vorige week toonde Verheyden al dat hij in goede doen was door zijn PR op de 800 meter aan te scherpen met een duik onder de 1’50. Vandaag verbaasde hij alweer door een razendsnelle laatste 300 meter uit zijn benen te schudden op de 1500 meter. Hij gaf iedereen het nakijken en finishte uiteindelijk in 3’43″83 waardoor hij binnenkort het vliegtuig richting Zweden mag opstappen.