Renée Eykens mag zich opmaken voor de halve finales van de 800 meter op het EK indoor in Glasgow. In de vierde van vier reeksen moest ze opboksen tegen medaillekandidaten Lamote en Oskan-Clarke, maar de Antwerpse nam na 500 meter zelf het heft in handen om haar reeks te winnen in 2’03″07.

In de beginfase van deze vierde reeks lag het tempo te laag om door te stoten met de vier snelste verliezende tijden. Daarnaast hadden ook de snelste twee in elke reeks recht op een plek in de halve finales morgenavond. Na een trage openingsronde legde de Oekraïense Petlyuk een hoger tempo op, Eykens volgde gezwind halfweg het pakket. Op 300 meter van de finish achtte de poulain van Theo Joosten zelf haar moment gekomen voor een verschroeiende tempoversnelling en ze zou de koppositie niet meer afstaan. Met 2’03″07 hield ze Europese toppers Oskan-Clarke (tweede in 2’03″50) en Lamote (derde in 2’03″54) af en stootte ze overtuigend door naar de halve eindstrijd. Over alle deelneemsters kan ze rekenen op de vierde gelopen tijd.