Renée Eykens zal ons land niet vertegenwoordigen op haar tweede opeenvolgende Olympische Spelen. Het verdict na de zware val in de finale van de 800m op het BK AC van afgelopen zondag is zwaar, héél zwaar. Eykens viel bij het ingaan van de laatste rechte lijn en het was meteen duidelijk dat Tokio in het gevaar kwam. De voormalige Europese kampioene bij de junioren en beloften scheurde haar achillespees af en wacht een lange revalidatie. Morgen gaat de 25-jarige atlete onder het mes. 

De gevolgen van de valpartij van Renée Eykens in de BK-finale van de 800m zijn zoals verwacht zwaar. Eykens scheurde haar achillespees af en moet daardoor een kruis maken over haar deelname aan de Olympische Spelen. Eykens was via een gunstige plaats op de World Ranking op weg naar Tokio. De tweede Spelen voor de 800m-specialiste vallen daardoor in het water. Eykens kende de afgelopen jaren al heel wat blessureleed, waardoor die gescheurde achillespees een zoveelste opdoffer is. Eerder dit seizoen kwam de atlete ook al ten val in Nijmegen tijdens een 1500m. Toen werd de achillespees van Eykens ook zwaar geraakt, al was er toen vooral sprake van een vleeswonde.

“Dag allemaal, ik zou graag het moment willen nemen om jullie te bedanken voor de steun en de berichtjes, vanuit het diepste van mijn hart. Ik ben er kapot van en ik kan de woorden niet vinden om te beschrijven hoe ik me nu voel. We hebben jaren zo zo hard gewerkt om op die tweede Olympische Spelen te geraken en nu is die droom van me afgenomen. Ik heb morgen een operatie om mijn afgescheurde achillespees te behandelen. Ik ben dankbaar om mijn vrienden en familie zo dicht bij me te hebben net zoals mijn hele team. Ook zou ik graag iedereen willen bedanken die aan mijn zijde stond tijdens deze rollercoaster. Ik ga wat tijd nodig hebben, maar ik ben zeer gemotiveerd om zo snel mogelijk terug op mijn benen te staan. Het gaat een lange weg zijn maar ik moet deze niet alleen bewandelen. Ik ben er nog niet klaar mee, ik zal terug zijn”, aldus een strijdvaardige Eykens via haar sociale media.