Hanne Maudens is de eerste Belg die in actie komt op het EK indoor in Glasgow. De volledige vijfkamp wordt vrijdag afgewerkt tussen 11u05 en 22u15 Belgische tijd. Waartoe is Maudens in staat? Op papier lijkt top vijf zeker mogelijk. Volg alles hier op de voet met live-updates en een projectie van haar puntentotaal.

22u30: Het is niet het dagje van Hanne Maudens. Ook in de afsluitende 800 meter kan ze haar A-game niet bovenhalen. Ze stort in tijdens het tweede deel van de wedstrijd, en finisht als achtste in 2’18″47. Dat brengt haar op 4.440 punten, 129 minder dan haar persoonlijk record. Het levert Maudens de achtste plaats op. Goud is voor Katarina Johson-Thompson met 4.983 punten.

20u45: Regelmatig, dat wel, maar ook het verspringen wordt niet wat Maudens ervan verwacht had. Haar eerste poging, waarbij ze na 6m33 landde, is de beste. Daarna volgen nog 6m20 en 6m07. De achterstand op schema PB bedraagt ondertussen 66 punten.

20u15: De eerste beurt van Hanne Maudens in de verspringbak is meer dan degelijk: 6m33. Hopelijk gaat het straks nog wat verder.

20u00: Hanne Maudens gaat aan haar vierde onderdeel beginnen, het verspringen. En laat dat nu toevallig haar specialiteit zijn. De Nederlandse Anouk Vetter moet helaas geblesseerd de wedstrijd verlaten.

15u35: We konden Hanne Maudens even spreken na het kogelstoten.

“Ik had zeker op iets meer gehoopt. De horden waren goed, maar in het hoogspringen liep het mis. Ik ben nog te veel aan het zoeken. Op termijn zal mijn samenwerking met Wim Vandeven in het hoogspringen zeker vruchten afwerpen, maar we hebben nog niet genoeg tijd gehad. In het kogelstoten kreeg ik nooit het goede gevoel te pakken. Ik blijf in de laatste twee onderdelen proberen om er het maximale uit te halen. Waar mij dat nog kan brengen, daar heb ik geen idee van.”

15u05: Het kogelstoten van Hanne Maudens was geen meevaller. Ze bleef steken op 13m04, goed voor de elfde plaats. Haar persoonlijk record staat op 13m95. Haar achterstand op schema PB bedraagt nu 54 punten. De Nederlandse Anouk Vetter is de beste in het kogelstoten met 15m40. In de tussenstand blijft Johnson-Thompson aan de leiding met 2.989 punten. Vetter is vierde, Maudens moet vrede nemen met een twaalfde plaats.

13u40: Katarina Johnson-Thompson wint het hoogspringen met een indrukwekkende 1m96. Ook in het klassement gaat ze nu ruim aan de leiding met 2.252 punten. Hanne Maudens is elfde met 1.913 punten.

12u30: Bent u op zoek naar het programma van de Belgen, een link naar de livestream of de uitzenduren van Sporza? Wij hebben alle nuttige info voor dit EK in één artikel gebundeld.

12u18: De hoogspringwedstrijd van Maudens zit erop. Ze geraakt niet over 1m78. Niet dramatisch, maar toch een behoorlijke ontgoocheling. Op voorhand gaf de meerkampster aan dat de sleutel tot succes in het hoogspringen lag, en die sleutel heeft ze niet helemaal gevonden. Ze ligt wel nog altijd zeven punten voor op schema PB.

12u08: Op 1m75 maakte Maudens een eerste misser bij haar eerste poging, maar haar coach en hoogspringspecialist Wim Vandeven stuurde met succes bij. Bij de tweede poging is het wel raak. Op naar meer.

11u55: Maudens begint foutloos aan het hoogspringen en wipt over 1m66. Haar persoonlijk record staat op 1m81.

11u15: De piste lijkt erg snel, en ook de concurrentie doet het goed op de horden. Maudens is tiende na het eerste onderdeel, de Française Solene Ndama gaat aan de leiding. De Britse topfavoriete Katarina Johnson-Thompson is tweede, de Nederlandse Anouk Vetter vierde.

11u07: Uitstekende start van Maudens. Ze finisht als vierde in de eerste reeks op de horden en klokte daarbij 8″59, precies even snel als haar persoonlijk record. Tijdens het BK begin februari ging het een tikkeltje trager, en dus ligt de Oost-Vlaamse meteen 19 punten voor op schema persoonlijk record.

11u00: Glasgow, we zijn vertrokken! Hanne Maudens treedt binnen vijf minuten aan in de eerste reeks van de 60 meter horden. Zowel haar PB als haar SB staan op 8″59. Kan ze nog beter?

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.