Lucie Ferauge heeft een stevige prestatie neergezet op het BK indoor. De juniore van CABW liep de snelste 200m uit haar nog jonge carrière. Ze dook onder het Belgisch record van Imke Vervaet en werd daarmee ook Belgisch kampioene.

De jonge Lucie Ferauge heeft het Belgisch juniorenrecord van Imke Vervaet van de tabellen gelopen. Het 18-jarige talent ging in de finale van start naast de voormalige recordhoudster. In de reeksen verbleef ze nog één tiende boven haar persoonlijk record, in de late namiddag dook ze daar ferm onder. Ze liet alle concurrenten achter zich en liet de klok stoppen na 23″65. Daarmee doet ze beter dan het vorige record (23″81), dat in 2012 werd neergezet. Die chrono is momenteel ook de snelste Europese juniorentijd van dit jaar.

Imke Vervaet, die tweede werd in 23″74, zag dus met eigen ogen haar nationale record verdwijnen. Charlotte Duyck werd derde met 24″55. Ferauge heeft er al een mooi seizoen opzitten, met ook een scherp persoonlijk record op de 400m (55″45). Ook haar naam wordt nog genoemd om als vijfde vrouw mee te gaan met de Belgian Cheetahs naar het EK indoor in Glasgow.