Het staat vast: Aanstaande zondag krijgen we een nieuwe Belgische kampioen veldlopen bij de vrouwen. Titelverdedigster Imana Truyers (25) zal namelijk niet aan de start verschijnen wegens een aanhoudende blessure. Opnieuw een tegenvaller voor de atlete van CABW, die in 2019 nog geen enkele veldloop kon afwerken. “Ik blijf met een serieus hongergevoel zitten.”

“Over het algemeen had ik een goed gevoel bij mijn gelopen crossen in 2018, waarvan ik vooral Mol, het EK in Tilburg en Soest onthoud”, vat Imana Truyers samen. “Na Soest, waar ik op 31 december nog tweede werd, voelde ik mij fysiek en mentaal klaar om nog enkele stappen verder te zetten richting Brussel. De week voor de CrossCup-manche van Hannuit begon het fout te lopen, toen ik wat last kreeg van een stijve linker kuit. Op zich niets abnormaal na een paar stevige trainingsweken, maar enkele behandelingen bij de kinesist later bleef de stijfheid aanwezig.”

Imana Truyers ging in Hannuit toch nog van start, maar na de eerste bocht werd haar al duidelijk dat ze de wedstrijd vervroegd ging moeten staken. “Een scheur konden we al snel uitsluiten, maar ik hield er een enorme contractuur aan over. Op zich was er nog niets verloren voor het BK. Jammer genoeg bleef de last aanwezig, waardoor ik besliste om het ECCC in Portugal en de CrossCup-manche van Rotselaar aan mij voorbij te laten gaan. Afgelopen woensdag zat ik samen met de dokter en mijn kinesist, die hebben beslist dat ik mijn seizoen volledig moest beëindigen.”

Imana Truyers – Foto: Golazo

Dat betekent dat Imana Truyers zondag dus haar Belgische titel niet zal kunnen verdedigen. “Het is pijnlijk nieuws om te verwerken. Ergens voelde ik dat wel aankomen. De pijn die ik had toen mijn pees dik stond voelde niet juist. Mijn titel van 2018 verdedigen was mijn enige doel, ik blijf nu met een serieus hongergevoel achter. Bij de pakken blijven zitten lost niets op, ik probeer dus positief te blijven. Zo heb ik nu meer tijd om me goed te focussen op blessurepreventie en het sterker maken van mijn lichaam zodat ik de zomer goed kan aanvatten. Hanna (Vandenbussche), Nina (Lauwaert) en Sofie (Van Accom) zijn zondag zeker aan elkaar gewaagd. De sterkste van de dag zal winnen!”