Jolien Boumkwo heeft voor de derde keer dit indoorseizoen het Belgisch record in het kogelstoten verbeterd. Tijdens het BK indoor pakte de VAC-atlete in haar derde worp uit met een stevige 17m87. Daarmee doet ze ruim een halve meter beter dan haar persoonlijk én Belgisch record. Boumkwo, die voor dit jaar in zaal nog nooit voorbij de 17m stootte, krijgt dus stilaan de 18m-grens in het vizier.

Jolien Boumkwo kwam tot voor vandaag dit indoorseizoen drie keer in actie. Twee keer daarvan stelde ze het Belgische record gevoelig scherper.

Tijdens het Belgisch kampioenschap indoor ging Boumkwo op haar elan verder. De beste Belgische kogelstootster ooit pakte in haar derde poging uit met een stevige 17m87, een forse verbetering van haar eigen Belgisch record dat sinds begin deze maand op 17m24 stond.

Met deze nieuwe afstand schuift onze landgenote op naar de vijftiende plaats op de Europese ranglijst van dit jaar. Voor het EK indoor is echter 18m60 nodig.