Wat hadden de voornaamste laureaten van de voorlaatste CrossCup van het seizoen in Rotselaar, tevens Vlaams kampioenschap veldlopen, te vertellen? U leest het hieronder.

Lander Tijtgat (winnaar lange cross mannen + Vlaams kampioen): “Het was een geweldige ervaring, door een hele hoop supporters die mij vooruitschreeuwden. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik nooit van Isaac zou afgeraken, maar ik wilde het toch proberen. Tijdens de laatste passage in het bosje ben ik hem in de bochtjes toch kwijt kunnen spelen. Dat hij eraf lag, had ik niet meteen in de gaten. Ik moest afgaan op de supporters die mij toeriepen hoe groot de voorsprong was. De Isaac van vandaag zal wel niet die van op het EK in Tilburg geweest zijn, maar het was toch de max om hem te kloppen. Zijn basisconditie is fenomenaal.”

Isaac Kimeli (derde lange cross mannen): “Het was knokken vandaag. Ik voelde al in de eerste ronde dat het niet draaide zoals gewoonlijk, en dat ik hier niet met mijn beste benen rondliep. Met mijn lange pas is de omloop hier met het zand en de bochten ook niet mijn ding. Hopelijk kan ik binnen twee weken in Brussel, op mijn favoriete parcours, mijn beste vorm terugvinden. Eigenlijk is mijn winterseizoen al geslaagd na een tweede plaats op het EK en een regelmatig jaar in de CrossCup, maar een Belgische titel zou toch de kers op de taart zijn.”

Nina Lauwaert (tweede seniores vrouwen + Vlaams kampioen): “Liefst had ik nog langer mee gekund met de Britse, maar de Nina van Rotselaar is niet die van Roeselare. Het was met een keelontsteking en een oorontsteking het één probleem na het ander de afgelopen maand. Maar dat ik dan alsnog eerste Belgische wordt, is wel een geruststelling. Nu hopen dat het écht vlotte gevoel in de komende weken terugkomt.”

Sofie Van Accom (derde seniores vrouwen): “Het parcours was door de regenval een pak zwaarder dan vorig jaar, dus mag ik zeker tevreden zijn met dit resultaat. Omdat ik hier altijd goed loop kwam ik eigenlijk om te winnen, maar in de modderstroken heb ik mij een beetje geforceerd. Het droomscenario is dat ik zowel de Belgische titel als de CrossCup win, maar Nina is aan een fantastisch seizoen bezig.”

Dieter Kersten (tweede korte cross + Vlaams kampioen): “Het gevoel was minder goed dan in Hannuit, waar ik mij frisser voelde. Vorige week ben ik verkouden geweest, en ook mijn start was slecht vandaag. Ik zat rond de twintigste positie, en de krachten die ik verbruikte om terug te komen ontbrak ik in de sprint om de zege. Ik denk wel dat de supporters een spannende koers hebben gekregen. Ook op het BK kies ik voor de korte cross.”