De twee Poolse dames maakten zoals verwacht hun favorietenrol waar tijdens de AA Drink CrossCup in Hannuit. Na een ronde lang de kat uit de boom gekeken te hebben waarin de Belgen het tempo mochten bepalen, schakelden ze in de tweede ronde een fikse versnelling hoger waartegen niemand opgewassen was. Net als in Mol legden Anna Gosk en Katarzyna Rutkowska beslag op de plaatsen 1 en 2. Nina Lauwaert mocht als derde en eerste Belgische het podium op. Elise Vanderelst pakte de LBFA-titel.

Het was Nina Lauwaert die er meteen als een speer vandoor ging in Hannuit. Na een honderdtal meter had de atlete van ROBA al meteen een tiental meter voorsprong bij mekaar gesprokkeld. Sofie Van Accom durfde het aan om de achtervolging in te zetten en ook Hanne Verbruggen deed een dappere poging. Achter deze drie groepeerden de sterke buitenlandse dames zich en ook Elise Vanderelst en Hanna Vandenbussche dwongen een plek af in deze groep. Imana Truyers had al na amper één ronde de strijd gestaakt.

Na de eerste ronde begon de Poolse Anna Gosk, die zich lang verscholen hield in achtervolgende groep, aan een stevige opmars. In geen tijd had ze het gat met Verbruggen gedicht en ook Van Accom moest er snel aan geloven. Lauwaert was niet veel later aan de beurt. Gosk liet er geen gras over groeien en liep zonder pardon weg van alles en iedereen. Niemand die sindsdien ook nog maar in haar buurt kwam waardoor de winst al een uitgemaakte zaak was. Van Accom kreeg stelselmatig meer uitzicht op Lauwaert die moest temporiseren na haar snelle start. Onder impuls van de andere Poolse, Katarzyna Rutkowska, werd het gat met Lauwaert en Van Accom gedicht waardoor een groep van een zestal atleten vochten om die tweede plek. Vandenbussche liet zich meer en meer vooraan zien, terwijl Lauwaert het schijnbaar moeilijker kreeg om te blijven aanklampen. Van Accom moest ondertussen de rol lossen.

In de laatste ronde vond Lauwaert haar tweede adem terug, terwijl Vandenbussche het lastiger kreeg in de strijd om beste Belgische. De kaarten waren dus weer helemaal door elkaar geschud in het voordeel van Lauwaert. Rutkowska drukte haar stempel door en was niet meer bij te houden waardoor zij op ruime achterstand van haar landgenoot Gosk als tweede kon finishen. Lauwaert knokte zich met een sprint naar de derde plek en bleef zo nipt de sterke Roemeense Roxana Barca voor. Vandenbussche werd nog knap vijfde. Voor Van Accom werd het zevende plek, maar zij blijft wel leidster in het CrossCup-klassement. Vanderelst liep een hele knappe wedstrijd en zag deze, mede door het uitvallen van Truyers, beloond worden met de LBFA-titel. Ook in het belofteklassement deed ze door afwezigheid van Lisa Rooms en Vanessa Scaunet een goede zaak.