Het uurrooster van het EK veldlopen is opnieuw wat gewijzigd in vergelijking met vorig jaar. Zo gaat de eerste wedstrijd bijna twee uur later van start waardoor alles wat opschuift. Dat we daarmee in het vaarwater komen van onze collega’s op de fiets valt ook op te merken bij de uitzendplannen. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg om alles van dichtbij te kunnen volgen.

De Belgische veldlopers staan alvast te popelen om zich in de schijnwerpers te lopen zondag. Het EK veldlopen is wellicht één van de belangrijkste crossen, waar de media dan ook graag op inspelen. Op de website Sporza.be kan u zelfs alle wedstrijden, van 10u45 tot iets na 15u, live volgen.

Ook op tv zal u crossers in een Belgisch plunje kunnen terugvinden. Op de zender Eén wordt er tussen het veldrijden door de slotfase van de senioren mannen live in beeld gebracht. Nadat de veldrijders over de streep zijn gebold komt er een lange samenvatting (circa 50′) van het EK veldlopen. De senioren, met ook de mixed relays, komen daarin zeker aan bod. Bij de junioren en beloften mannen hangt dat af van een goede prestatie. Marc Willems en Kris Meertens zorgen alvast voor deskundig commentaar. De Franstalige televisiezender La Deux begint om 13u30 met uitzenden en zal dus de seniorenwedstrijden, zowel individueel als de mixed relays, live brengen. Om die reden kunnen mensen uit het Franstalige gebied niet kijken naar de livestream van European Athletics. Zij zenden namelijk ook alle wedstrijden uit. Die livestream kan u vanaf morgen hier terugvinden.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.