De kogel is door de kerk. Maar liefst 24 landgenoten mogen over een kleine twee weken deelnemen aan het EK veldlopen dat dit jaar op een boogscheut van België plaatsvindt, al speelde de nabijheid geen rol in het selecteren van de atleten. Nina Lauwaert en Isaac Kimeli zijn de twee speerpunten bij de vrouwen en mannen na hun sterke prestatie in Roeselare. Bij de mannen mag in elke categorie een ploeg aantreden. Bij de vrouwen is er een seniorenploeg geselecteerd.

Bij de senioren mannen kon de KBAB niet anders dan een grote ploeg afvaardigen gezien de weelde aan talent die gisteren over Schiervelde raasde. Jeroen D’hoedt valt met zijn zesde plaats net uit de boot. De eerste vijf zien hun sterke prestatie wel beloond worden. Tot deze vijf behoren Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Lander Tijtgat, Dame Tasama en Michael Somers.

Bij de vrouwen mag Nina Lauwaert aantreden samen met Hanna Vandenbussche en Imana Truyers. Voor Lauwaert betekent dit meteen een eerste optreden in het Belgische plunje. Sofie Van Accom komt ondanks haar tweede plek in Roeselare niet in actie op de lange cross, maar mag haar snelle 1500m-benen laten spreken tijdens de Mixed Relays. Na een sterke prestatie in Edinburgh (toen met Van Accom, Renée Eykens, Jeroen D’hoedt en Isaac Kimeli, red.) wordt er opnieuw een team met veel kwaliteit gestuurd. Elise Vanderelst kiest eveneens voor de Relays ten koste van de lange cross bij de beloften. Bij de mannen treden de nummers één en twee van de korte cross in Roeselare aan, Ismael Debjani en Pieter-Jan Hannes.

Net als bij de senioren mannen zal onze driekleur bij de beloften mannen in groten getale verdedigd worden. Simon Debognies kon vannacht al met een gerust hart gaan slapen na zijn winst gisteren. Zijn dichtste achtervolgers, Clement DeflandreDieter Kersten, Jennen Mortier en Dorian Boulvin, finishten op enkele seconden en mogen zo ook mee. Vanessa Scaunet mag net als vorig jaar in de beloftecategorie starten, maar krijgt deze keer gezelschap van Lisa Rooms die ondanks een val gisteren toch het vertrouwen van de KBAB krijgt.

Tim Van De Velde heeft voor zijn jonge leeftijd al heel wat internationale ervaring op zak en mag zo de juniorenploeg met Thomas Vanoppen en Lucas Da Silva op sleeptouw nemen. Bij de vrouwen mogen enkel Mathilde Deswaef en Febe Triest hun koffers pakken.

De volledige Belgische selectie:

SENIORES MANNEN

SENIORES VROUWEN

KIMELI ISAAC/OEH

HENDRIX ROBIN/OEH

TIJTGAT LANDER/EA

TASAME DAME/VAC

SOMERS MICHAEL/LYRA

LAUWAERT NINA/ROBA

VANDENBUSSCHE HANNA/AVR

TRUYERS IMANA/CABW

BELOFTEN MANNEN

BELOFTEN VROUWEN

DEBOGNIES SIMON/OEH

DEFLANDRE CLEMENT/HERV

KERSTEN DIETER/ADD

MORTIER JENNEN/RCG

BOULVIN DORIAN/CABW

SCAUNET VANESSA/CABW

ROOMS LISA/HAMM

JUNIORES MANNEN

JUNIORES VROUWEN

VAN DE VELDE TIM/DUFF

VANOPPEN THOMAS/ACHL

DA SILVA LUCAS/RFCL

DESWAEF MATHILDE/WS

TRIEST FEBE/HAMM

 

RELAYS MANNEN

RELAYS VROUWEN

1.    DEBJANI ISMAEL/CABW

2.    HANNES PIETER-JAN/OLSE

Reserve: te bepalen

1.    VANDERELST ELISE/MOHA

2.    VAN ACCOM SOFIE/ACHL

Reserve: te bepalen

 

3 REACTIES

  1. Het lijkt me duidelijk dat Nederland wél, en België niet in zijn jonge atleten wil investeren, laat staan ze motiveren.

  2. Spijtig zo kort bij huis ,en dan nog geen volledige ploegen sturen ???
    Dit had een stimulans kunnen zijn voor de jongeren

Reacties zijn gesloten.