Simon Debognies was afgelopen weekend op het EK in Tilburg gebrand op een goede prestatie. In zijn laatste race als belofte verliep het niet volledig volgens plan. Een val tijdens de eerste ronde met alle gevolgen van dien.

Na een goede start positioneerde Debognies zich bij de favorieten. Bij het oversteken van de boomstronken liep het mis en kwam hij even ten val. Het leek niet erg te zijn want Debognies kon onmiddellijk weer aansluiten. De rondes nadien begon de pijn licht op te spelen maar de medaillekansen bleven binnen handbereik. Pas bij het ingaan van de laatste 2 rondes werd de pijn in zijn voet steeds intenser. Zo strandde hij in zijn laatste beloften race uiteindelijk op een 25e plek. Niet het gehoopte resultaat. Terug in Belgiƫ werd geconstateerd dat er een breuk in de voet is opgelopen. De atleet van OEH ligt komende 6 weken in het gips. Dit betekent ook meteen het einde van zijn winterseizoen. Debognies laat het hoofd niet hangen en richt zijn pijlen alvast op het volgende kampioenschap.

Wij wensen hem een spoedig herstel toe.