Bij ons is het nog even wachten op de bekendmaking van de Belgische delegatie voor het EK veldlopen. De Nederlandse delegatie is wél al bekend. Team NL trekt met maar liefst 26 atleten naar Tilburg. Door het wegvallen van Sifan Hassan zijn de grootste namen Susan Krumins, Maureen Koster, Jip Vastenburg, Michel Butter en Khalid Choukoud. Opvallend: alleen bij de beloften vrouwen opteerde het land om geen ploeg te sturen. Aan de Mixed Relays neemt Nederland niet deel.

Technisch directeur Ad Roskam maakte de Nederlandse ploeg bekend. De beslissing werd grotendeels gebaseerd op de prestaties tijdens de Vidlied Warandeloop van gisteren. “Nederland is op alle individuele onderdelen vertegenwoordigd. Alleen op de mixed relays kon geen representatief team worden samengesteld. Met in totaal 26 atleten vaardigt Nederland een sterk team af, mét medaillekansen”, vertelt Roskam aan de organisatie.

Op papier zijn het vooral de vrouwen die kans maken op individuele medailles met Krumins, afgelopen zomer goed voor het zilver op het EK op de 10.000m. Op de Zevenheuvelenloop liep de 32-jarige atlete naar haar snelste chrono ooit en de derde plaats in een internationaal getint deelnemersveld. Ook Jasmijn Lau en Roos Blokhuis zijn verre van kansloos voor de medailles. Beide dames toonden de afgelopen jaren al over de nodige capaciteiten om voorin mee te strijden.

Alle namen van de Nederlandse delegatie kan u hieronder terugvinden.

Nederlands Team EK Cross

Vrouwen U20 Club
Roos Blokhuis AV Passaat
Jasmijn Lau Ciko ’66
Diane van Es PAC
Famke Heinst AV de Liemers
Jasmijn Bakker AV Triathlo
Anna Hightower Ciko ’66
Mannen U20 Club
Luuk Maas AV Cifla
Bram Anderiessen AKU
Robin van Riel AV Attila
Tim Verbaandert Eindhoven Atletiek
Illian Martens AV Cifla
Ryan Oosting Atletiekunie
Vrouwen U23 Club
Ellen van der Kolk AC Tion
Mannen U23 Club
Stan Niesten DEM
Mike Foppen AV Cifla
Tom Hendrikse AAC ’61
Manuel de Backer THOR
Vrouwen Club
Susan Krumins AV Cifla
Maureen Koster AAV ’36
Jip Vastenburg AV ’34
Jill Holterman AV Zaanland
Julia van Velthoven AV Cifla
Mannen Club
Michel Butter AV Castricum
Khalid Choukoud Haag Atletiek
Ronald Schröer AV Zaanland
Roy Hoornweg AV Passaat