De familie Ingebrigtsen zal sterk vertegenwoordigd zijn op het EK veldlopen. Jakob Ingebrigtsen gaat op zoek naar zijn derde opeenvolgde Europese veldlooptitel bij de junioren. Henrik Ingebrigtsen, goed voor een zilveren plak op de 5.000m het EK in Berlijn, hoopt beter te doen dan zijn 11de stek van vorig jaar. Filip Ingebrigtsen zou normaal vorig jaar voor het eerste bij de senioren starten, maar zag die plannen in rook opgaan door ziekte. In Tilburg krijgt de 25-jarige atleet een herkansing.

Jakob Ingebrigtsen was afgelopen zomer goed voor de Europese titel op de 1500m én 5.000, die onwaarschijnlijke dubbel leverde hem de gedeelde ‘Rising Star Award’ van European Athletics op. Polsstokspringer Mondo Duplantis ontving dezelfde prijs. Ingebrigtsen kan voor een unicum zorgen, aangezien geen enkele atleet ooit drie keer na elkaar kon winnen bij de junioren. De nog altijd maar 18-jarige Noor laat er overigens geen gras over groeien. Hij liet alvast verstaan dat hij volgend jaar een vierde Europese titel bij de junioren wil grijpen in het Portugese Lissabon.

Het Noorse team in Tilburg bestaat uit 12 atleten, met voltallige ploegen bij de junioren en senioren mannen. Bij de senioren vrouwen voert Karoline Bjerkeli Grøvdal een trio aan.