De Koninklijke Belgische Atletiekbond (KBAB) heeft de 17 namen van de Belgische deelnemers aan het komende EK indoor in Glasgow (1 t.e.m. 3 maart) vrij- gegeven. De nationale selectie telt zoals verwacht acht individuele atleten en twee ploegen, met Thomas Van der Plaetsen en de aflossingsteams als grootste medaillekandidaten.

Cynthia Bolingo, Claire Orcel, Hanne Maudens en Kevin Borlée voldeden op het Belgisch kampioenschap nog aan de individuele kwalificatie-eisen voor het Europees indoorkampioenschap. Maudens laat het verspringen links liggen en concentreert zich volledig op de vijfkamp, Kevin Borlée laat dan weer de afzonderlijke 400 meter voor wat het is en zal het verschil proberen maken in de 4×400 meter. Cynthia Bolingo combineert zoals aangekondigd wel de individuele 400 meter met de aflossing en tankte voorbije zaterdag nog een extra portie vertrouwen met een verpulvering van haar eigen nationaal record op de 300 meter.

De Belgian Cheetahs in actie op het BK indoor – Foto: Yngwie Vanhoucke

Een eerste blik op de deelnemerslijst leert dat Thomas Van der Plaetsen samen met de Belgian Tornados de grootste medaillekanshebbers worden, al zijn ook de Belgian Cheetahs absoluut niet kansloos. Bij de 4x400m-aflossingsploegen vinden we de verwachte namen terug, in theorie worden de beloftevolle Asamti Badji en Paulien Couckuyt aangeduid als reservelopers.

Opvallend in deze selectie: het merendeel van onze landgenoten is toe aan zijn indoordebuut op een internationaal toernooi. Met Eline Berings, Thomas Van der Plaetsen en de broers Borlée kunnen de atleten gelukkig rekenen op meer dan een decennium aan ervaring. De volledige nationale EK-selectie kunt u hieronder raadplegen.