De grote kuis in Rusland is nog steeds bezig. Vandaag kreeg verspringster Olga Kucherenko een schorsing met terugwerkende kracht toebedeeld. De vrouwen van de 4x400m van 2012 moeten hun olympische medaille inleveren wegens een positieve urinestaal van atlete Antonina Krivoshapka.

Sinds de stalen van de voorbije Olympische Spelen werden hertest zijn het aantal dopinggevallen in Rusland niet meer bij te houden. Daar is trouwens nog steeds geen einde aan gekomen. Rusland doet er wel alles aan om het vertrouwen van de IAAF terug te winnen, zodat ze weer als land kunnen deelnemen aan internationale kampioenschappen.

Voorlopig lijken hun inspanningen niet voldoende maar ondertussen blijft de grote kuis wel duren. Verspringster Olga Kucherenko (31) verloor vandaag haar zilveren medaille van het WK in 2011. Het Russische antidopingagentschap RUSADA schrapte ook al haar uitslagen tussen 2011 en 2013.

De Russische dames van de 4x400m moeten dan weer hun zilveren medaille van de Olympische Spelen in Londen teruggeven. Teamgenote Antonina Krivoshapka is bij het hertesten positief bevonden op het product turinabol, een anabole steroïde. De derde en vierde op de 4x400m in Londen schuiven zo een plaatsje op en mogen nu respectievelijk het zilver en brons om de hals hangen.