Met de Structabo CrossCup Relays van zondag 21 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2018-19 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. De volgende in de rij is Astrid Verhoeven. De atlete van OEH liet vorige winter een uitstekende vorm zien. Dit seizoen wil ze dat niveau nog wat opkrikken en hoopt ze een EK-ticket in de wacht te slepen. 

Hoe verliep de voorbereiding op het winterseizoen?

“Door een blessure aan de knie was het niet mogelijk om wedstrijden te lopen deze zomer. Dat is al het derde jaar oprij en is toch hard te verduren. Ook had ik een drukke periode op het werk. Gelukkig kreeg ik begin augustus wat meer ruimte om rustig te beginnen opbouwen richting winterseizoen. Alles is vlot verlopen tot nu toe en ik heb er heel veel goesting in om er keihard tegenaan te gaan. Ik heb stappen vooruit gezet en sta elke dag te poppelen om weer een stevige training af te werken. Het is fijn om te mogen trainen in een team zoals ORT, dat geeft echt vertrouwen en ik voel me erg goed bij de aanpak van mijn coach, Tim Moriau.”

Welke wedstrijden staan er op het programma?

“De eerste wedstrijd is traditiegetrouw de CrossCup relays in Gent op 21 oktober. Nadien zal ik steeds aan de start komen van alle verdere CC-manches zoals onder meer Mol, Roeselare en Hannuit. Ik zou graag stelselmatig willen opbouwen tijdens het seizoen zodat ik net als vorig jaar kan pieken tijdens het BK en dan doortrainen richting het zomerseizoen. In april staat mijn debuut op de halve marathon gepland. Tim vindt het prachtdecor in Berlijn daarvoor de uitgelezen kans.”

Heb je ambitie om deel te nemen aan het EK cross?

“Die vraag kreeg ik al enkele keren te horen, (lacht). Eerlijk gezegd heb ik wel verwachtingen om eventueel, als alles goed gaat, naar het EK te gaan. Veel zal afhangen van hoe de crossen ervoor zullen verlopen. Ik heb geen zomerseizoen gehad, wat in mijn nadeel speelt. Ik ben dus realistisch. In mijn achterhoofd onthoud ik steeds dat het geen schande is als het niet lukt en dat ik dat niet aan mijn hart moet laten komen. Als ik de selectie zou halen, zou ik héél gelukkig zijn natuurlijk, maar als dat niet zo is, leg ik mij daar bij neer. Het doel blijft vooral om op het einde van het seizoen te kunnen pieken en door te kunnen trainen richting de zomer. Afgelopen jaren speelde blessures me telkens parten. Ik zou enorm blij zijn om komende zomer nog eens iets te kunnen laten zien op de piste.”

Waar zie je je rechtstreekse concurrenten?

“In ons eigen OEH-kamp moet ik ten eerste al opboxen tegen Lisa Rooms die met een knaltijd op de Ekiden het beste doet verhopen. Er moet natuurlijk ook altijd rekening worden gehouden met Imana Truyers, Vanessa Scaunet, Sofie Van Accom en Louise Carton die terug van de partij is. Maar ik ben vooral benieuwd naar wat Nina Lauwaert zal tonen. Haar split tijdens de Ekiden was indrukwekkend en dat heeft ze andermaal bewezen met haar titel op het BK marathon.”

Hoe ziet jouw MegaSpike-ploeg eruit?

“Bij de mannen koos ik voor De Feyter Arno (regionale topper), Van Droogenbroeck Lander (komt vaak verrassend uit de hoek), Valgaeren Sam (korte cross), Scheerlinck Rob (regionale topper), Kimeli Isaac (kopman). Mijn vrouwelijke ploeg ziet er als volgt uit: Eykens Renee (korte cross), Tinck Justine (teamie), Rooms Lisa (kopvrouw – teamie),  Pardaens Febe (teamie), Hellinckx Lotte (korte cross en klaar voor een nieuw knalseizoen met voorbereiding in het veld).”