Met de Structabo CrossCup Relays van zondag 21 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2018-19 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Vanessa Scaunet (CABW) – 40e op het EK Veldlopen 2017 bij de beloften – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Hoe verliep de zomer & de wintervoorbereiding?

“De zomer ging prima tot het Belgisch kampioenschap AC waar ik te maken kreeg met ijzertekort. Ik besloot dan mijn seizoen te beëindigen. Maar even later kreeg ik de uitnodiging om deel te nemen aan de Diamond League van Zürich. Deze kans heb ik met beide handen gegrepen ook al wist ik dat de vorm ver te zoeken was. Ik heb er in ieder geval enorm hard van genoten en dat was het belangrijkste. Mijn 2’05 op de 800m in Oordegem is ook iets waar ik regelmatig aan terug denk. Ik ben trots dat ik na al die miserie de voorbije jaren eindelijk kan laten zien wat ik waard ben op de piste. De wintervoorbereiding werd verstoord door een gevoelige achillespees. Daardoor heb ik een paar weken niet kunnen trainen wat we wilden. Gelukkig is dat nu onder controle en ben ik volop bezig om in vorm te geraken.”

Welke veldlopen staan er (reeds) op het programma?

“De eerste wedstrijd zal de Relays van Gent zijn. Voor de rest is het eigenlijk voornamelijk de CrossCup die ik loop en in februari de ECCC in Albufeira.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?

“Net zoals vorig jaar zou ik graag naar het EK gaan. Voor de rest wil ik het gewoon beter doen dan vorig jaar.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders tijdens het veldloopseizoen?

“Ik denk dat iedereen beter wil doen dan vorig jaar en dus dat iedereen er keihard voor werkt. Gemakkelijk zal ik het alleszins niet hebben deze winter. Het wordt weer een strijd!”

Wie zet deze winter een stap vooruit tegenover een jaar geleden(m/v)?

“Ik denk dat Nina Lauwaert stappen gezet heeft en dat ze nog meer dan vorig jaar zal strijden voor de eindoverwinning in de CrossCup.”

Op welke veldloopprestatie blikt u met plezier terug?

“Mijn wedstrijd in Roeselare vorig jaar. Ik verbaasde mezelf hoe goed ik liep na een verloren winter door ziekte het jaar ervoor. Dat gevoel wil ik graag opnieuw voelen dit jaar.”

Welke atleten staan er in jouw MegaSpike-ploeg dit jaar?

“Mannen: Steven Casteele (KKS – 15m) – Mathijs Casteele (KKS – 9m) – Pieter Claus (EA – 7m) – Lander Van Droogenbroeck (DAC – 6m) – Guillaume Grimard (DCLA – 5m)

Vrouwen: Hanne Verbruggen (VITA – 15m) – Vanessa Scaunet (CABW – 13m)- Goele Truyers (AVT – 9m) – Mathilde Deswaef (WS – 12m) – Kim Geypen (DCLA – 8m)”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.