Astrid Verhoeven startte deze ochtend aan de NN Marathon van Rotterdam met één doel: de olympische limiet van 2u26:50 halen. Ondanks een sterke start zat het niet in de benen vandaag voor Verhoeven. Tot aan de halve marathon zat ze uitstekend op schema, maar daarna vertraagde ze geleidelijk aan waarna ze een vijftal minuten boven haar persoonlijk record liep. Verhoeven finishte uiteindelijk in 2u34:52.

Het was erop of eronder voor onze Belgische dames vandaag om zich met drie te kwalificeren voor de Olympische Spelen deze zomer. Juliette Thomas begon om 9u aan haar marathon in Hannover en Astrid Verhoeven zette een uur later aan in Rotterdam. Allebei kenden ze een perfecte aanloop om zich te kwalificeren. Verhoeven liep op de marathon van Eindhoven in oktober haar persoonlijk record van 2u29:19 en Thomas kroonde zich tot Belgisch halve marathonkampioene eerder dit jaar. Ondanks de mooie ambities konden zowel Thomas als Verhoeven niet onder de grens van 2u30 lopen. We kunnen deze zomer wel nog supporteren voor Chloé Herbiet en Hanne Verbruggen die zich wel reeds wisten te plaatsen.

Verhoeven plaatste zich goed achter de haas om de vooropgestelde tijd van 2u26:50 in de wacht te slepen. Het eerste deel van de marathon verliep dan ook vlot, maar over halfweg verloor de ALVA-atlete de energie om haar tempo aan te houden. Het was op bij Verhoeven wanneer ze na 2u34:52 de finish bereikte.

De Ethiopische Ashete Bekere won in een tijd van 2u19:30. Bekere lag lange tijd op koers voor het parcoursrecord van 2u18:58, maar verloor op het einde nog een kleine minuut. Bij de mannen mocht Abdi Nageeye zich voor de twee keer tot winnaar kronen. Nageeye verbeterde daarbij het Nederlands record tot 2u04:45 en veroverde voor de vijfde maal de Nederlandse titel. Met nog een kilometer te gaan versnelde de Nederlander zodat hij zijn laatste concurrent, de Ethiopiër Amedework Walelegn achter zich kon laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in