Met de Structabo CrossCup Relays van zondag 21 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2018-19 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Dries De Smet (LEBB) – 16e op EK Veldlopen 2017 bij de junioren – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Hoe verliep de zomer & de wintervoorbereiding?

“In tegenstelling tot andere jaren stopte ik deze zomer al heel vroeg met wedstrijden omwille van examens en reizen. Dit gaf me ook de kans om vroeg aan de voorbereiding voor de winter te beginnen. Deze verloopt zeer vlot tot nu toe: ik train niet alleen meer kilometers, maar ook veel regelmatiger en sneller.”

Welke veldlopen staan er (reeds) op het programma?

“Voor Nieuwjaar staan er behalve Gent ook de lange crossen van Mol en Roeselare op de planning. Daarna moet nog worden bekeken in functie van de zomer!”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?

“Het hoofddoel is vooral een serieuze basis te leggen en voor het eerst ooit een lange en zware periode van training zonder blessures kunnen afwerken. Wie weet kan ik dan als alles meezit, misschien als laatste man van het beloftenteam mee naar het EK veldlopen in Tilburg.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders tijdens het veldloopseizoen?

“Het niveau zal weer heel hoog zijn. Hopelijk kan de jongere garde dit jaar de aansluiting maken met Kimeli en Bouchikhi.”

Wie zet deze winter een stap vooruit tegenover een jaar geleden(m/v)?

“Als John Heymans deze zomer wat blijven trainen is, zal hij de nieuwe ster van het veldlopen worden. Bij de vrouwen lijkt Astrid Verhoeven mij haar plek teruggevonden te hebben en opnieuw te shinen zoals een paar jaar geleden!”

Welke atleten staan er in jouw MegaSpike-ploeg dit jaar?

“Isaac Kimeli (OEH – 26m) – Dorian Boulvin (CABW – 16m) – Dries De Smet (LEBB – 12m) – Jean Broze (RIWA – 4m) – Gaetan Van Laetem (LEBB – 2m) – Astrid Verhoeven (OEH – 12m) – Manuela Soccol (ADD – 9m)- Lore Tack (WS – 6m)- Nanouk Stevens (ACW – 8m) – Febe Triest (HAMM – 5m)”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.