Nafi Thiam en Jonathan Sacoor hebben de shortlist gehaald voor de prestigieuze awards van European Athletics. Eind september werden ze in hun categorie samen met negen anderen genomineerd. Onder andere via sociale media werd bepaald wie bij de laatste drie gelukkigen zou zitten. Op 26 oktober worden de winnaars bekendgemaakt.

Nafi Thiam stond vorig jaar eveneens op de shortlist voor de titel van Europese Atlete van het Jaar. Toen werd ze derde en greep ze naast de trofee. De polsstokspringster Ektarini Stefanidi won vorig jaar deze titel en staat dit jaar opnieuw op de shortlist. De 28-jarige Griekse volgde deze zomer zichzelf op als Europees kampioene. De Britse Dina Asher-Smith is de derde op de driekoppige lijst. De spurtster won drie keer goud op het voorbije EK.

Jonathan Sacoor – Foto: Golazo (Tomas Sisk)

Jonathan Sacoor werd geselecteerd voor de titel Rising Star van de Europese atletiek. Ook hij haalde de top drie. Dat heeft hij te danken aan zijn wereldtitel op de 400m bij de junioren en zijn gouden medaille op de 4x400m op het EK in Berlijn. Zijn twee concurrenten voor de titel, Jakob Ingebrigtsen en Armand Duplantis, maken daarnaast ook kans op de trofee van Europees Atleet van het Jaar.

De winnaars worden op 26 oktober in het Zwitserse Lausanne bekendgemaakt.