Na enkele edities in druilerige weersomstandigheden worden we dit jaar verwend met een heerlijk zomerzonnetje. Op de eerste dag van het BK outdoor kregen de atleten nog af te rekenen met een lichte tegenwind. Als de wind van koers weet te veranderen kan het niet anders dan een mooie atletiekdag worden met spannende duels om de nationale titels. Op dag 2 maken ook de kampnummers hun opwachting.

Naast de titelstrijd zullen enkele atleten ook hun pijlen richten op een selectie voor het EK in Berlijn. Justien Grillet  en Manon Depuydt zetten gisteren de toon al met hun EK-minimum en het wordt afwachten wie dat voorbeeld volgt.

Op de 400 meter maakten Robin Vanderbemden, Dylan en Kevin Borlée al indruk door alle drie zonder enige tegenstand onder de 46″40 te duiken. In de finale komt het trio tegen elkaar uit waardoor we de EK-limiet van 45″89 best in het oog houden. Sarah Missinne kwam in de reeksen van de 100m horden tot 13″33 waardoor ook zij zeker in de gaten moet gehouden worden. Voor Anne Zagré bleef het bij 13″69, maar de Belgische recordhoudster zal zich in de finale niet zomaar gewonnen geven en zal zeker ook jagen op dat EK-minimum (13″12). De nationale titel daarentegen wordt voor beiden moeilijk met ene Eline Berings in de rangen. Berings toonde met 13″06 eveneens dat ze paraat staat om opnieuw een snelle tijd af te leveren. Op de 800m maakte Aaron Botterman indruk door op zijn eentje naar 1’47″27 te snellen.

De volledige uitslag van dag 1 kan je hier vinden. Via dezelfde link kom je ook bij de resultaten van dag 2.

Het uurrooster is hier te bezichtigen.