Justien Grillet heeft zich zopas geplaatst voor het EK in Berlijn. Vorige week kwam de atlete van Vlierzele Sportief al heel dicht bij de gevraagde 56″68, maar deze keer dook ze er met 56″45 stevig onder. Grillet had zich al verzekerd van een trip naar de Duitse hoofdstad met de 4x400m-ploeg, maar mag nu ook individueel aan de slag.

De (voorlopig) kleine groep supporters die al vroeg naar het Koning Boudewijnstadion trok, werd met het eerste loopnummer al direct verwend met een eerste EK-limiet. In de eerste reeks op de 400m horden kon Grillet rekenen op tegenstand van de Argentijnse Fiorella Chiappe. Vanuit baan 5 trok Grillet meteen stevig door en in de laatste hectometer werd het een nek-aan-nekrace met Chiappe die op papier de betere is. Vandaag was het echter Grillet die het sterkst voor de dag kwam en wegsnelde van haar concurrente. Met 56″45 mag Grillet als derde hordeloopster naar het EK Berlijn. Haar metgezellen, Hanne Claes en Margo Van Puyvelde, kwamen in hun reeks tot 57″10 en 57″39. Van een sterke hordenlichting gesproken!

Grillet was uiteraard uitgelaten over haar prestatie. Bekijk het interview na de wedstrijd hierboven.