Manon Depuydt is de volgende die aan de selectie voor Berlijn mag toegevoegd worden. In de reeksen van de 200 meter snelde ze vanuit baan 5 naar 23″33. Voor het EK werd voor beloften een tijd onder de 23″50 gevraagd.

Zelfs een keelontsteking hield Depuydt niet tegen om snel te gaan. Ze ving dit seizoen aan met een besttijd van 23″60 achter haar naam, dus wist dat het EK binnen de mogelijkheden lag. Een snellere tijd dan 23″72 kwam er nog niet uit, tot vorige week. Op dezelfde piste snelde de atlete van Meetjesland naar een sterke 23″55. Berlijn lonkte! Op de eerste dag van het Belgisch kampioenschap was het meteen prijs. Ondanks lichte tegenwind en een gebrek aan de nodige tegenstand knalde Depuydt naar 23″33. Na het EK junioren in 2015 waar Depuydt deelnam aan de 4x100m, mag ze zich opmaken voor haar eerste kampioenschap bij de senioren.

Bekijk hierboven een reactie van een dolgelukkige Manon Depuydt na haar limietrace.