De finaledag van het Belgisch kampioenschap alle categorieën vindt vandaag plaats in het Koning Boudewijnstadion. Voor het eerst in lange tijd kunnen atleten rekenen op de steun van de supporters. Dankzij de versoepelingen worden vandaag namelijk 2.500 toeschouwers toegelaten die de atleten hopelijk naar straffe prestaties kunnen loodsen. Naast de strijd om de Belgische titels wordt het ook uitkijken naar eventuele limieten. De selectieperiode voor de Olympische Spelen, het EK beloften en het EK junioren sluit namelijk bijna af. Kan u er vandaag toch niet bij zijn, dan zorgen wij met onze live-updates dat u niets hoeft te missen! 

18u25: En zo zit het Belgisch kampioenschap alle categorieën erop. In tegenstelling tot vorig jaar hielden de weergoden het droog én was er publiek welkom. Voeg daarbij nog de limieten voor de Olympische Spelen van Michaël Obasuyi, de limieten voor het EK in Tallinn en de resem sterke prestaties en we kunnen alleen maar spreken van een geslaagde atletiekdag. Volgende week staan er opnieuw twee belangrijke wedstrijden op de planning in Luik en Heusden. We zien jullie daar!

18u20: De apotheose van dit weekend is er bij het polsstokspringen voor de vrouwen. Eigenlijk was de top drie pas begonnen met springen waar iedereen gestopt was. En toen iedereen stopte was het feestje nog maar begonnen voor Fanny Smets. Zij stak zoals verwacht de Belgische titel op zak met een sprong van 4m40. Tweede werd Chloé Henry die over 4m20 zweefde. Kort daarop volgde Fleur Hooyberghs die derde werd met 4m10.

18u00: Het hinkstapspringen werd gewonnen door Elsa Loureiro. Zijn noteerde een beste sprong van 12m89 in de zandbak, negentien centimeter beter dan de nummer twee Ilona Masson. Sietske Lenchant (12m36) kwam als enige nog uit boven de 12m en wordt beloond met een bronzen plak.

17u56: De finale van de 200m moest zonder Kevin Borlée een belangrijke naam missen. Robin Vanderbemden kreeg de laatste 50m nog weerwerk van een snel naderende Amine Kasmi. Uiteindelijk was Vanderbemden met een seizoensbeste van 21”08 net iets sneller dan Kasmi. De bronzen medaille ging naar Yoran Deschepper.

Foto: Peter Wagemans

17u55: In het discuswerpen heeft Philip Milanov zijn favorietenrol waargemaakt, al deed hij dat met een bescheiden prestatie. De vice-wereldkampioen van 2015 kwam namelijk niet verder dan 61m36. Hij bleef wel met ruim tien meter Lars Coene (49m32) en Edwin Nys (48m68) voor.

17u45: Niet Cynthia Bolingo, maar wel Imke Vervaet was de snelste op de 200m. Bolingo stond nochtans als topfavoriete aan de start na haar exploten van de voorbije weken. Vervaet liep een sterke bocht en raasde in eerste instantie samen met Rani Rosius en Bolingo af richting de eindstreep. Bolingo moest opvallend de rol even later lossen terwijl Manon Depuydt een extra versnelling vond en mee kon strijden voor het podium. Vervaet wist ze echter allemaal achter zich te houden. Ze klokte af na 23″30 en stijgt zo enkele plaatsen op de World Ranking. Rosius kwam als tweede over de finish in een evenaring van haar PR van gisteren (23″49). Depuydt kon met 23″70 Bolingo nog afhouden die 23″81 noteerde.

17u35: Op de 3000m steeple bij de mannen stond er geen enkele maat op Tim Van de Velde. De 21-jarige van AC Duffel liep een chrono van 9’06”03. Hiermee kwam hij wel tekort voor het EK-limiet van 8’53”18 bij de beloften, maar hij stak wel de Belgische titel op zak. Lucas Da Silva liep een tijdje met Van de Velde mee, maar moest in de laatste paar rondes zijn tempo laten zakken. Hij wordt uiteindelijk tweede in 9’11”62. Derde wordt Lucas Lievens in 9’21”96.

17u30: Op de 1500m was het voornamelijk een eenmanswedstrijd voor de Amerikaans-Belgische atleet Peter Callahan. Hij liep solo naar een tijd van 3’40”51. De tweede plaats was verdienstelijk voor Ruben Verheyden die 3’44”73. De strijd voor de derde plaats was bijzonder nipt, maar uiteindelijk was het Sven Bombeke die de derde plaats voor zijn rekening nam met een chrono van 3’45’59.

Foto: Peter Wagemans

17u25: Elise Vanderelst wint zoals verwacht de Belgische titel op de 1500m in 4’15″09. Voor de zilveren en bronzen medailles werd het nog spannend tussen Lindsey De Grande en Sofie Van Accom. De Grande liep lang op een tweede plek, en kwam de laatste ronde zelfs even in het spoor van Vanderelst. De laatste 150m sprintte Van Accom voorbij De Grande naar de zilveren medaille. De vierde plek was voor juniore Lucie Grandjean. Ze slaagde er niet in om onder de limiet voor het EK junioren te duiken.

17u10: De hoogspringcompetitie bij de vrouwen werd op voorhand getipt als één van de disciplines om naar uit te kijken. Nu deze afgerond is kunnen we alleen maar concluderen dat dit meer dan terecht was. Maar liefst drie vrouwen wisten 1m88 te overschrijden. Wie daar opvallend niet in slaagde was Nafi Thiam. De olympische kampioene op de meerkamp besloot namelijk om 1m86 over te slaan, maar had vervolgens niet genoeg aan drie pogingen op 1m88. Zita Goossens, Claire Orcel en Merel Maes zouden vervolgens de podiumplaatsen uitvechten. Goossens, die zich deze week met 1m86 nog verzekerde van het EK beloften bewees vandaag opnieuw dat ze bijzonder goed op dreef is. De atlete die morgen 21 jaar wordt scherpte eerst haar PR aan tot 1m88, en deed er vervolgens nog eens knap twee centimeter bij. Zowel Orcel als Maes deden haar dat niet na waardoor de titel binnen was. Maes scherpte met 1m88 wel knap haar eigen Belgisch record bij de scholieren aan, een hoogte die Orcel ook overschreed maar zij had daar een poging meer voor nodig. Daardoor mag Maes straks zilver in ontvangst nemen.

“Stress was helemaal weg en dat was mijn geluk vandaag”

Donderdag ging het al heel goed op wedstrijd (Goossens sprong over 1m86 en verzekerde zich van het EK beloften; red.). Op 1m88 was het toen ook al heel nipt, maar 1m90 had ik nooit durven dromen. De voorbije wedstrijden stond ik telkens op mijn benen te trillen van de stress om toch maar die limiet voor het EK te halen. Na donderdag viel die volledig weg, dus dat was mijn geluk vandaag. Vandaag kon ik heel ontspannen springen en dat helpt blijkbaar. Mijn Belgische titel, mijn allereerste trouwens, had ik ook totaal niet verwacht. Het was echt een zotte wedstrijd, want met 1m86 stond ik nog altijd niet op het podium. Dat stimuleerde mij wel om hoger te gaan. Ik hoop op het EK opnieuw in de buurt van mijn record uit te komen en dan zie ik wel waar ik uitkom. De concurrentie zal alleszins heel stevig zijn”, reageerde een uitgelaten Goossens.

Zita Goossens – Foto: Jimmy Cailly

16u50: Op de 5000m liep Soufiane Bouchiki naar een mooie chrono van 13’33”98. Daarbij heeft hij hulp gekregen van zijn broer Lahsene Bouchiki die voor hem haasde. Dat deed hij tot aan het drie kilometerpunt, daarna was het aan Soufiane te doen. Het was geen makkelijke klus, maar hij vertoonde geen enkel zwak moment en bleef gelijke tred houden. Sterker nog, hij had zelfs nog wat over voor een kleine eindsprint. Michael Somers wordt uiteindelijk nog knap tweede in 13’39”53. Derde wordt Sander Vercauteren in 14’08”52.

16u40: Michael Obasuyi zorgt waarschijnlijk nu al voor de prestatie van dit weekend op de 110m horden bij de mannen. Hij snelde naar een tijd van 13”32 en loopt hiermee een olympisch limiet. Het is ook goed voor de beste Europese jaarprestatie. Als een ware metronoom zweefde hij moeiteloos over iedere horde en ging toen door het dolle heen wanneer hij besefte dat hij naar Tokio mag gaan. Meer over deze prestatie leest u hier. Het podium wordt ook bestegen door François Grailet (13”93) en Nolan Vancauwemberghe (14”13). De rest kon weinig tot geen weerstand bieden.

Foto: Lucien Lambotte

16u20: Anne Zagré heeft de tweestrijd met Eline Berings op de hoge horden gewonnen. Zagré en Berings liepen lang zij aan zij, maar op drie horden van het einde wist Zagré haar eeuwige concurrente los te schudden. Met 12″94 duikt de snelste hordeloopster van het moment opnieuw onder de 13″00 en mag ze zich stilaan zeker achten van deelname aan de Olympische Spelen. Berings kwam net als in de reeksen gisteren tot 13″26 en zal dus nog even moeten afwachten welke invloed dit op de ranking heeft. Verderop werd er nog hard gestreden om de derde plaats. Die ging uiteindelijk naar Siliane Vancauwemberghe met 13″86.

Anne Zagré – Foto: Lucien Lambotte

16u15: Bjorn De Decker heeft de Belgische titel in het hink-stap-springen beet. Met een sprong van 15m09 bleef hij Désiré Kingunza voor. Het brons is voor Gregory Geerts.

16u08: De eerste rondes van de 5000m bleven de loopsters samen. Het tempo werd voor een lange tijd bepaald door Florence De Cock, Belgische kampioene 10.000m op de piste. Op vier rondes voor het einde liepen De Cock en belofte Febe Triest weg van de groep. De laatste 200m mondde uit in een spannende strijd tussen De Cock en Triest. Triest kon de laatste 100m het verschil maken en liep naar haar eerste titel bij de senioren in een persoonlijk record van 16’34″62. De bronzen medaille was voor Juliette Thomas.

16u00: Over naar de sprintkanonnen bij de mannen op de 100 meter. Daar stoomde Kobe Vleminckx naar de Belgische titel in 10”65. Ward Merckx werd tweede in 10”71 en kon hiermee nog wat weerwerk bieden. De derde plaats werd uiteindelijk met een fotofinish beslist. Gaylord Kuba-Di-Vita liep naar brons in 10”74. Emiel Botterman viel net naast het podium met dezelfde tijd.

15u35: Een verrassing is het zeker niet dat Rani Rosius zich zonet verzekerde van de Belgische titel. Door het wegvallen van Mariam Oularé viel haar voornaamste concurrente bovendien al weg. Rosius kwam tamelijk goed uit de blokken, maar kwam pas na enkele meters echt aan de leiding. Alizee Morency Poilvache was namelijk pijlsnel weg en kon ook in de rest van de race een hoge snelheid halen. Het leverde haar met 11″71 een tweede plaats op op ruime afstand van Rosius die 11″39 klokte. Daarmee zal de AVT-atlete wellicht net uit de boot vallen voor Tokio. Cloe Chavepeyer toonde zich in de tweede wedstrijdhelft en mag met 11″72 als derde het podium op.

15u30: Spektakel verzekerd op de 400m bij de mannen, want daar heeft Alexander Doom op magnifieke wijze de Belgische titel binnengehaald in een chrono van 45”34. Jonathan Sacoor (46”06) was vooraf de topfavoriet, maar moest vrede nemen met een tweede plaats. Hij duikt wel ruim onder de limiet voor het EK Beloften (46″56). Dylan Borlée (46”08) had een sterke eindsprint maar werd nipt derde achter Sacoor.

“Hoopte vooraf om rond tijd van 45″70 uit te komen”

“Ik ben supertevreden met deze prestatie. Mijn seizoen was tot voor vandaag al heel goed, maar dit is echt de kers op de taart. Ik hoopte vooraf om rond 45″70 uit te komen en zo opnieuw de snelste tijd van dit jaar op mijn naam te schrijven. Deze tijd had ik echt niet zien aankomen. Ik wist dat Dylan (Borlée; red.) en Jonathan (Sacoor; red.) snel zouden starten en mijn bedoeling was om zo lang mogelijk met hen mee te gaan. Dat is duidelijk gelukt en op het einde had ik nog overschot om over hen te gaan. We hebben op training echt naar dit moment proberen toewerken en dat is zeker gelukt. Dit moet volstaan om mee te mogen met de aflossingsploeg naar de Olympische Spelen. Ik hoop ook echt om met deze tijd een basisplaats af te kunnen dwingen”, reageerde de vierde Europese performer van dit jaar.

Foto: Lucien Lambotte

15u25: Het speerwerpen bij de mannen draaide voor de titel niet uit op een spannende competitie. Al na de eerste worp van 71m52 stond Timothy Herman ruimschoots aan de leiding. De beste Belgische speerwerper van het moment knoopte daarna aan met 70m85 alvorens de wedstrijd te staken. Jonas De Busscher (62m16) en Bram Van der Reysen (61m59) werden op ruime afstand tweede en derde.

15u22: Het hoogspringen bij de mannen kende ondertussen zijn einde. Het was dan ook geen verrassing dat Thomas Carmoy met de Belgische titel aan de haal ging met een sprong van 2m23. Tweede werd Giebe Algoet die over 2m15 zweefde. Derde werd uiteindelijk Arne Min die eveneens over 2m15 sprong, maar wel meer pogingen tijdens de wedstrijd nodig had. Het levert hem wel ruimschoots een limiet op voor het EK bij de junioren.

15u20: Naomi Van Den Broeck heeft voor een verrassing gezorgd op de 400m bij de vrouwen. Het deelnemersveld was er bijzonder sterk waardoor Van Den Broeck eerder een schaduwfavoriete was voor de titel, ondanks haar sterke beurt op de 4x400m in Europabeker. Ze liep echter een dijk van een wedstrijd waardoor ze als eerste de bocht uit stormde, gevolgd door Hanne Maudens en Camille Laus. De atlete van ROCA toonde geen moment van zwakte en sleepte zo met 52”72 het goud uit de brand. Het PR van Van Den Broeck stond tot nu toe op 53”50. Daarmee solliciteert Van Den Broeck nadrukkelijk naar een plaats bij de Belgian Cheetahs in Tokio. Over weer naar de wedstrijd waar Laus in het slot van de wedstrijd de tanden stuk beet op Maudens. Ze kon zich uiteindelijk nog nipt als tweede over de finish gooien in 53″41. Maudens werd derde met 53″43. 

“Hoop dat ik hiermee kan aantonen dat ik een plekje bij Cheetahs verdien”

“De laatste week op de Europabeker had ik al een heel goed gevoel en dat werd vandaag bevestigd. Ik moet meerdere 400m-wedstrijden in de benen hebben om goede tijden neer te zetten. Dit seizoen heb ik mij bijna elke wedstrijd verbeterd. Ik ben vandaag niet gestart met een bepaalde tijd voor ogen. Mijn doel was de overwinning of een plaats in de top drie en dat is gelukt ondanks de wind die toch wel stevig blies. Ik hoop dat ik met dit resultaat kan aantonen dat ik een plekje bij de Cheetahs verdien. Het is een grote eer om in dit team te mogen lopen. We zijn allemaal in een goede vorm. Ik train in Noorwegen, daar is een goede infrastructuur wat mij enorm helpt. Ik kom echter graag naar België om hier ook enkele wedstrijden te lopen”, aldus Van Den Broeck.

15u15: Ook op de 800m bij de mannen was het een wedstrijd vol verrassingen. Halverwege de wedstrijd kwam er wat getrek en geduw aan te pas. De doorkomsttijd bij de eerste ronde was 54”94. Met nog 200 meter te gaan heeft Eliott Crestan een tussenversnelling geplaatst die hij wist vol te houden tot op het einde. Crestan kwam als eindwinnaar over de streep in een tijd van 1’48”45. Ismael Debjani eindigde teleurstellend op een vijfde plaats. Achteraf was er discussie tussen hem en Pieter Sisk vanwege het getrek en geduw in de eerste ronde. Het podium wordt vervolledigd met Aurèle Vandeputte (1’48”79) en Tibo De Smet (1’49”28).

Foto: Peter Wagemans

15u00: De 800m bij de dames mondde uit in een drama voor topfavoriete Renée Eykens. Door een valpartij haalde ze de finish niet. Eykens liep een blessure op en het ziet het er echter niet goed uit voor haar met oog op de Olympische Spelen. De kans is groot dat Eykens vroegtijdig haar seizoen moet beëindigen. Camille Muls nam tijdens de eerste ronde van de 800m de loopsters op sleeptouw. Na 500m zette Vanessa Scaunet een aanval in, Eykens reageerde attent. Op 100m voor het einde viel Renée Eykens op de grond. De laatste meters werden een nek-aan-nek race tussen Scaunet en Muls. Muls won uiteindelijk met een nipte voorsprong voor Scaunet in 2’05”85. De derde plek was voor Rani Baillievier, die maar net boven haar persoonlijk record finishte. Eykens moest met ondersteuning het stadion verlaten. Ook Mariska Parewyck haalde de finish niet.

14u45: Op de 400m horden bij de mannen was het Tuur Bras die zichzelf opvolgde. Bras kreeg de titel zeker niet cadeau. In het eerste wedstrijddeel was het namelijk de piepjonge Mimoun Abdoul Wahab die de forcing voerde, al moest hij in de tweede tweede helft zijn oudere collega’s wel laten gaan. Daarna nam Dries Van Nieuwenhove wat verrassend de leiding over waardoor Bras een tandje moest bijsteken. Dat deed hij meer dan uitstekend. De kampioen van vorig jaar kwam opnieuw als eerste over de finish in een nieuw persoonlijk record van 50″58. Van Nieuwenhove (50″73) en Dylan Owusu (51″54) mogen Bras straks flankeren op het podium.

“Toen ik de chrono zag wist ik dat er meer inzat”

“Een tijd onder de 50 seconden zat er zeker in vandaag. Ik heb het mijzelf aangedaan dat ik vandaag in baan acht start waardoor ik geen concurrenten voor me had. Na 200m hoorde ik iedereen zijn naam afgeroepen worden behalve de mijne. Toen wist ik dat ik niet zo goed bezig was. Door mijn rustige start had ik op het einde nog heel veel over en kwam ik te dicht op mijn horden. Toen ik de chrono zag wist ik direct dat er meer inzat. Mijn snelheid is normaal mijn sterkste punt en ik heb ze in het begin niet gebruikt. De manier waarop ik deze tijd loop is wel veelbelovend, ook omdat ik voel dat ik na mijn examens en de reis naar de Europabeker nog niet helemaal fris zit. Met de tijd van vandaag mag ik stiekem wel een finaleplaats ambiëren op het EK”, vertelde Bras na afloop

14u35: Het is voor het eerst vandaag tijd voor loopnummers. Op de 400m horden bij de vrouwen werd Hanne Claes zoals verwacht Belgische kampioene in een tijd van 57”28. Ze ondervond gedurende de wedstrijd geen problemen en snelde met bijna een straatlengte voorsprong richting de Belgische titel. Juniore Ilana Hanssens wordt tweede met 59”68, maar mist daarmee net het EK-limiet bij de junioren dat op 59”28 staat. De jonge scholier Margaux Bastil vervolledigt het podium met een knappe tijd van 60”30.

14u30: De nieuwe Belgische kampioene in het verspringen draagt de naam Bo Brasseur, al moest ze er behoorlijk hard voor werken. Brosens sloopte namelijk in haar vijfde poging voor het eerst de zes metergrens en slaagde vervolgens een kleine vreugdekreet. Met 6m04 kwam ze dan ook aan de leiding tot Brasseur bij haar laatste poging eveneens 6m04 noteerde maar een betere tweede beste sprong kon voorleggen (6m01). Het podium lag bovendien bijzonder dicht bij elkaar, want met 5m97 verzekerde Ilona Masson zich van het brons.

14u17: Matthias Quintelier wint de Belgische titel in het kogelstoten. In zijn laatste worp stootte hij als enige van de deelnemers de kogel voorbij de 18m.  De zilveren medaille is voor Philip Milanov, die met 17m32 ver onder zijn persoonlijk record blijft. De derde plek is voor Jarno Wagemans.

14u09: Arne Min plaatst zich voor het EK junioren in Tallinn! De hoogspringer van LYRA wist de 2m13 in zijn eerste beurt te klaren en voldoet zo exact aan de limiet.

14u02: Sinds kwart voor één deze middag is ook het hoogspringen van start gegaan. Ondertussen zijn er nog maar vier deelnemers in het spel waaronder Thomas Carmoy die ietsje later is begonnen. Deze vier moeten het uitvechten wie er straks met de Belgische titel aan de haal gaat. Maar het wordt vooral uitkijken naar outsider Arne Min. Hij heeft namelijk al een geldige sprong van 2m11 op zijn naam geschreven, slechts 2 cm onder het EK-limiet bij de junioren.

Foto: Peter Wagemans

14u00: De eerste drie pogingen in het kogelstoten zijn voor Philip Milanov geen succes. Matthias Quintelier staat momenteel aan de leiding met een worp van 17m94. Milanov en Wagemans bevinden zich op een voorlopige tweede en derde plek waardoor de topfavorieten momenteel alle drie virtueel op het podium staan.

13u30: Het deelnemersveld in het speerwerpen lag op voorhand bijzonder dicht bij elkaar waardoor het alle kanten op kon gaan. Het was uiteindelijk Pauline Smal die zichzelf de Belgische titel toe-eigende door in haar vijfde poging uit te pakken met 46m23. Daarmee deed ze ruim beter dan de 40m71 van twee weken geleden. Sarah Vermeir was al van bij het begin van de competitie bij de pinken en kon dankzij haar eerste worp van 43m54 het zilver opeisen. Het brons ging naar Cassandre Evans. Evans was nochtans niet aan haar beste competitie bezig, maar wist in haar laatste poging toch nog een fraaie 43m17 neer te zetten.

13u10: Mathias Broothaerts volgt de afwezige Daniel Segers op in het verspringen. De nummer twee van vorig jaar sprong in zijn derde poging naar een afstand van 7m50 wat ruim voldoende was voor de titel. Het is al de derde keer dat de LYRA-atleet hier op het hoogste schavotje mag staan. Voor de tweede en derde plaats was het spannend tot op het einde. Arnaud Caluwe bewaarde namelijk het beste voor het laatste en sprong in de zesde poging naar 7m24. Daarmee wipte hij over Jente Hauttekeete die tot op dat moment het zilver in handen had met 7m14. Kwinten Torfs had eveneens iets opgespaard voor in zijn laatste poging. Hij sprong naar 7m19 en stootte zo Hauttekeete van het podium. Corentin Campener, de nummer drie van vorig jaar, moest het stellen met 7m04 en een vijfde plaats.

Mathias Broothaerts – Foto: Peter Wagemans

13u07: In het kogelstoten voor de vrouwen kregen we een verrassende winnares, namelijk Elena Defrère. Met een schitterende stoot van 15m18 verbeterde ze ruim haar persoonlijk record wat ook goed is voor een zevende prestatie aller tijden bij de de beloften. Hiermee blijft ze wel onder het EK-limiet van 15m54. Tweede werd Nafi Thiam met een voor haar redelijke stoot van 14m99. Derde noteren we Sietske Lenchant die het podium vervoegt met 13m54. Een eervolle vermelding is er zeker ook voor meerkampster Noor Vidts die net naast het podium viel met 13m46, een kleine halve meter onder haar seizoensbeste.

12u20: In het polsstokspringen kregen we een andere Belgische kampioen dan oorspronkelijk gedacht. Ben Broeders meldde zich namelijk in laatste instantie. Daardoor werd er voor de favorietenrol plots gekeken naar Robin Bodart die vorige week op de Europabeker nog een uitstekende beurt maakte. Bodart moest voornamelijk zien af te rekenen met Thomas Van Nuffelen, aangezien Van Nuffelen de enige was die mee over 5m00 wist te geraken. Bodart was echter niet onder de indruk en ging meteen over 5m10, iets waar Van Nuffelen niet in slaagde. Het goud was daardoor weg voor de atleet van DCLA die straks wel het zilver om zijn nek krijgt. Bodart was niet te stoppen en wipte ook nog over 5m25, een nieuw PR. Het brons werd verdeeld onder Pierre Stavart en Frederik Ausloos die beiden over 4m60 gingen.

11u30: De eerste Belgische kampioene is bekend en komt uit het discuswerpen bij de vrouwen. Daar heeft Babette Vandeput overtuigend de Belgische titel behaald met een mooie worp van 51m45. De strijd voor de tweede en derde plaats was ietsje spannender. Anouska Hellebuyck kwam tot 49m92 en klopte zo nipt Katelijne Lyssens die uiteindelijk 49m71 heeft geworpen.

9u55: Over enkele ogenblikken openen de dames van het discuswerpen deze tweede dag van het Belgisch kampioenschap. Zij werken meteen een rechtstreekse finale af. Gisteren was er echter ook al heel wat te doen in het Koning Boudewijnstadion. De reeksen van de loopnummers vonden toen namelijk plaats, net als het BK AMH. Wil u deze dag herbeleven? Klik dan hier voor onze live-updates of bekijk de volledige uitslag hier.

De reeksen van de 400m bij de vrouwen en de 800m bij de mannen leerden ons gisteren al dat het twee nummers zijn om naar uit te kijken. Op de 400m wordt het een pittige onderlinge strijd tussen de Belgian Cheetahs. Op de dubbele baanronde is het eveneens bijzonder moeilijk om een uitgesproken favoriet aan te duiden. Het hoogspringen bij de vrouwen lijkt op papier ook een heel hoogstaande competitie te zullen worden. Met Nafi Thiam, Claire Orcel en Merel Maes komen er drie vrouwen in actie die in het verleden al over 1m90 sprongen. Wij volgen het voor u op de voet!

1 REACTIE

  1. Bedankt voor alle updates en de interviews. Geweldig om hier de finale te mogen beleven. ;)

    Kleine correctie : Naomi Van den Broeck loopt voor ROCA :)

Reacties zijn gesloten.