Michael Obasuyi heeft zopas voor een stunt gezorgd op de finaledag van het BK alle categorieën in Brussel. De hordenloper knalde uit de blokken voor zijn 110m horden en was niet meer te stoppen. Met 13″32 loopt hij exact de gevraagde tijd om zich te verzekeren van een startbewijs voor de Olympische Spelen. Obasuyi werd de voorbije weken geplaagd door blessures en moest vrezen voor zijn plaats op de World Ranking, maar de 21-jarige atleet kan vanaf nu op beide oren slapen. 

Naar een hoogtepunt op dit Belgisch kampioenschap moeten we niet langer meer zoeken. Michael Obasuyi heeft het Koning Boudewijnstadion namelijk net in vuur en vlam gezet door op de 110m horden naar de rechtstreekse limiet voor de Olympische Spelen van 13″32 te wervelen. Obasuyi schoot als een raket uit de blokken en zette iedereen op ruime afstand. Dat er een toptijd in de maak was, was snel duidelijk aan het handgeklap en gejuich in de tribune. Even leek het echter net niet te zijn, want de klok stond in eerste instantie stil op 13″34. Enkele tellen later volgde echter het verlossende nieuws: de tijd werd gecorrigeerd naar 13″32. Dat de ontlading groot was zal geen verrassing zijn.

Foto: Lucien Lambotte

Deze olympische limiet kwam als een geschenk uit de hemel voor Obasuyi die achteraf ook bijzonder emotioneel was. Op de World Ranking was de hordeloper namelijk teruggezakt naar de 40ste en laatste plaats om afgevaardigd te worden naar Tokio. Met deze straffe tijd, een verbetering van zijn PR met twee tienden nota bene, kan niemand hem zijn startbewijs nog afnemen. Met 13″32 duikt Obasuyi ook onder het Belgisch belofterecord dat sinds 1996 op naam stond van Sven Pieters (13″36). Jonathan N’Senga zijn Belgisch record van 13″25 blijft voorlopig wel nog overeind. Ook op wereldniveau betekent deze tijd het een en het ander. Er zijn namelijk slechts 23 atleten die dit jaar al beter deden dan onze landgenoot. Obasuyi zal op het EK beloften in Tallinn ook zonder twijfel bij de topfavorieten voor het goud horen.