De weergoden waren ons niet gunstig gezind op deze tweede dag van het BK AC in Gentbrugge. Toch werden we vandaag verwend met fraaie duels en meer dan degelijke prestaties. Wij laten de atleten graag zelf hun verhaal doen. Hun reacties vind je hieronder.

Vanessa Sterckendries – Belgische kampioen hamerslingeren – 66m35

“Op training gaat het eigenlijk supergoed. Ik durfde zelfs hopen op een worp van 70m. Maar bij mijn eerste worp zat ik tegen de boord. Daarna wierp ik twee nullen en dan begon het hoofd iets te veel mee te spelen. Of ik al dan niet aan het WK mag deelnemen blijft spannend. Ik denk dat ik erbij ben, zeker nu een paar belangrijke namen hebben afgehaakt, maar zeker ben ik niet. Ik ga blij zijn als ik eindelijk de bevestiging krijg en volgende week op het vliegtuig mag stappen. Het gaat mij goed doen om omringd te worden door atleten die allemaal hetzelfde willen: presteren.”

“Het zijn dan ook lastige weken geweest, want ik brak recent met mijn coach. Dat is een moeilijke periode geweest, maar we hebben dat in vrede afgesloten. Hij was de laatste hamercoach in België, dus momenteel is het een beetje zoeken hoe ik het ga doen. Ik heb wel contact met een coach in Leverkusen.”

Vanessa Sterckendries – Foto: Floryan Simar

Alexander Doom – Belgisch kampioen 400m – 45″36

”Ik ben supertevreden over vandaag. Mijn start was vooralsnog een werkpuntje, dus het was vandaag zaak om snel van start te gaan. Dat is goed gelukt denk ik. Dat ik mijn titel kan verlengen maakt het extra speciaal. Zeker omdat ik hier niet tegen de minsten loop. Ik toon hiermee dat mijn titel van vorig jaar geen lucky shot was.”

“Het WK was vooraf geen doel op zich, maar als de kans zich voordoet ga ik die uiteraard niet laten liggen. Ik sta er goed voor op de ranking, maar het is afwachten wat de atleten in het buitenland dit weekend nog doen. Het zou mijn eerste individueel kampioenschap zijn bij de senioren. Het is mooi dat ik het individueel nu ook kan waarmaken. Het hoofddoel dit seizoen is hoe dan ook het EK in München.”

Nafi Thiam – Belgisch kampioen verspringen – 6m63

“Een maand geleden had ik niet durven denken hier vandaag zo’n prestatie neer te zetten. En zeker niet in deze omstandigheden. Ik ben supertevreden. Dit weer hield wel enkele risico’s in, maar schrik had ik niet. Je mag ook niet met schrik springen, want dan wordt de kans op blessures net groter.”

“Dit is goed voor het vertrouwen. En dat was nodig, want door mijn rugblessure zat ik de voorbije maanden met heel wat kopzorgen. Nu ben ik weer pijnvrij en kan ik eindelijk opnieuw genieten van wedstrijden. De vorm is er ook, dus dat maakt het helemaal af. Hier heb ik de afgelopen maanden heel hard voor gewerkt.”

“Morgen neem ik nog deel aan de 100m horden. Ik had liever vandaag de horden afgewerkt en morgen het verspringen. Zo’n verspringcompetitie hangt de dag nadien toch altijd wat in mijn lichaam. Maar eigenlijk ben ik al zo tevreden met mijn prestatie van vandaag dat ik morgen niet ga balen als het wat minder is.”

Thomas Carmoy – Belgisch kampioen hoogspringen – 2m17

“Het was mentaal best een lastige wedstrijd gezien de omstandigheden. In dit weer is het altijd een beetje uitkijken met blessures, maar uiteindelijk heb ik het er goed vanaf gebracht. Vorige week sprong ik 2m17, vandaag ook. Maar dat ik dit hier kan betekent toch net iets meer. Er moet al tamelijk veel gebeuren om er niet bij te zijn op het WK in Eugene. Ik heb behoorlijk wat marge op de ranking. Mijn trainer denkt dat ik de finale kan halen, maar ikzelf zal al heel blij zijn als ik er gewoon kan deelnemen.”

Thomas Carmoy – Foto: Peter Wagemans

Vanessa Scaunet – Belgisch kampioen 800m – 2’04″84

“Tot op het allerlaatste moment wist ik eigenlijk niet hoe ik het zou aanpakken. Doordat ik in baan 1 werd ingedeeld, kwam ik snel aan de leiding. Ik besloot een comfortabel tempo aan te houden, maar ook weer niet te traag zodat we niet met een hele groep tot op het einde samen bleven. Ik voelde Rani Baillevier op het einde terugkomen en perste er alles uit. Het was gelukkig net genoeg.”

Ik had behoorlijk wat stress voor vandaag. De ranking voor het EK geeft toch wat extra druk. Ik had eigenlijk van de Universiade een doel gemaakt, maar doordat het is uitgesteld heb ik het EK nu met stip aangeduid. Ik ben er zeker van dat er nog meer in zit dan wat ik voorlopig getoond heb. In een perfecte wedstrijd moet 2’01 mogelijk zijn. Hopelijk volgende week op de Nacht van de Atletiek.”

Vanessa Scaunet – Foto: Peter Wagemans

Ruben Verheyden – Belgisch kampioen 1500m – 3’38″11

“Winnen was het doel vandaag en de snelle tijd was een mooi extraatje. Het voelde heel vlot en op het einde kon ik nog makkelijk sprinten. Ik ben heel blij met mijn eerste nationale titel in openlucht. Ik wist wel dat het mogelijk was. Ik ben twee dagen terug van stage en ik kan alleen maar zeggen dat het heel goed draait. Het is leuk dat ik dit gevoel kan bevestigen.”

“In een perfecte wedstrijd moet ik de EK-limiet aankunnen. Maar lukt het EK niet, dan ga ik niet klagen. Ik liep dit seizoen al drie keer 3’37, vandaag dan 3’38 en haalde de Belgische titel binnen. Toch ben ik ervan overtuigd dat ik in een tactische wedstrijd ook op dat niveau mijn mannetje kan staan. Het zou fantastisch zijn om te tonen dat ik meer kan dan alleen sprinten.”

Ruben Verheyden – Foto: Peter Wagemans