Arnaud Art heeft zich tijdens de Franse interclubkampioenschappen verzekerd van een ticket naar het EK in Berlijn. De 25-jarige polsstokspringer ging tijdens die interclubkampioenschappen in Cergy-Pontoise over een hoogte van 5m60. Daarmee doet hij één centimeter beter dan de limiet van 5m59. Art mag zich op die manier opmaken voor zijn derde EK op rij, aangezien hij ook al in Zürich en Amsterdam van de partij was.

Art haalde met 5m60 de overwinning in het polsstokspringen binnen voor zijn club uit Bordeaux. “Ik heb gekozen voor heel grote stokken, dus ik ben hier tevreden mee”, vertelde Art aan Le Soir. “Dit resultaat is zeer veelbelovend voor het vervolg van het seizoen.”

Onze andere nationale trots met een polsstok, Ben Broeders, verzekerde zich  enkele weken geleden al van een deelname aan het EK.